Η παιδεία είναι εκ φύσεως λιμάνι-καταφύγιο- για όλους τους ανθρώπους (Μένανδρος)--Το πιο σημαντικό είναι να μη σταματάς ποτέ να ρωτάς. Η περιέργεια έχει το δικό της λόγο ύπαρξης (Άλμπερτ Αϊνστάιν)--Μάθε να αγαπάς αυτούς που δεν πληγώνουν την αγάπη (Γ. Ρίτσος)--Τα εμπόδια δεν με πτοούν: καθένα από αυτά ενδυναμώνει τη θέληση για το ξεπέρασμά του (Λεονάρντο ντα Βίντσι)--Η πεμπτουσία της γνώσης είναι όταν την έχεις να την εφαρμόζεις κι όταν δεν την έχεις να ομολογείς την άγνοιά σου (Κομφούκιος) --Όλοι σκέπτονται να αλλάξουν τον κόσμο και κανείς τον εαυτό του (Λέων Τολστόι) --Ό, τι επαναλαμβάνουμε μας καθορίζει (Αριστοτέλης) --Δεν αγαπούν αυτοί που δεν δείχνουν την αγάπη τους (Σαίξπηρ) --Η αρετή είναι μια κατάσταση πολέμου και για να ζήσουμε μ' αυτήν πρέπει να πολεμάμε με τον εαυτό μας (Ζαν Ζακ Ρουσσώ) --Ό,τι είναι η γλυπτική για ένα κομμάτι μάρμαρο, είναι και η μόρφωση για την ψυχή (Τζότζεφ Άντισον) --Ο μέτριος δάσκαλος λέει. Ο καλός δάσκαλος εξηγεί. Ο ανώτερος δάσκαλος επιδεικνύει. Ο μεγάλος δάσκαλος εμπνέει (Γουίλιαμ Άρθουρ Γουόρντ)--Ο αληθινά σοφός δάσκαλος δεν σε προσκαλεί στον οίκο της σοφίας του, αλλά σε οδηγεί στο κατώφλι του δικού σου πνεύματος (Χαλίλ Γκιμπράν)



Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018

Ζαχαροπλαστική.....άλλης γεύσης και ζωή προφητών-αγίων!



ΤΟΥΡΤΑ ΧΑΡΑΣ

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό απλή καρδιά
20 γρ. φαιδρό πρόσωπο 
500 γρ. ήσυχη συνείδηση
400 γρ. συγχωρητικότητα
600 γρ. ταπεινή συνεργασία 
700 γρ. σύνεση δουλεμένη σε 30 γρ. διακρίσεως
3 κουταλάκια γλυκού άρωμα εξοχής (φύσης)
αγάπη όσο πάρει, για να γίνει η ζύμη μαλακή 
πίστη, για να ροδίσει.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνετε στην κατσαρόλα της πλατιάς καρδιάς την ήσυχη συνείδηση και την απλότητα. Τα δουλεύετε πολύ καλά μέχρι να διαλυθεί κάθε ίχνος πικρίας. Μετά ρίχνετε το φαιδρό πρόσωπο, προσθέτοντας σιγά σιγά τη σύνεση.
Προσοχή πολύ στο δούλεμα, γιατί ένα κατσούφιασμα μπορεί να κόψει το γλυκό. Στη συνέχεια ρίχνουμε το γέλιο κρατημένο ανάλογα με την ατμόσφαιρα. Το άρωμα της φύσεως τελειοποιεί τη σύνθεση του γλυκού. 
Τέλος, για να ροδίσει η τούρτα της χαράς, ρίχνετε απλόχερα την αγάπη. 
Βάζετε έπειτα στο ταψί της συγχωρητικότητας το μείγμα σας. Το στρώνετε με την κουτάλα της προσοχής και το ψήνετε στον φούρνο της υπομονής. Το γλυκό σερβίρεται ραντισμένο με την εμπιστοσύνη και την πίστη.Διατηρείται με την ταπεινή συνεργασία. Φυλάγεται μακριά από τα παιδιά των παρεξηγήσεων σε ήσυχο μέρος σιωπής και προσφοράς. 
_________________________________________________

Ο Ευαγγελιστής Λουκάς είναι ο συγγραφέας και του ομώνυμου Ευαγγελίου, όπως και των "Πράξεων των Αποστόλων". Ήταν γιατρός, πιθανότατα ελληνικής καταγωγής, στενός συνεργάτης και ακόλουθος του Αποστόλου Παύλου. Είναι ο μόνος Ευαγγελιστής που ξεκινά το έργο του με τα προ της γεννήσεως του Κυρίου γεγονότα (Ζαχαρίας, Ευαγγελισμός, Πρόδρομος). Στον Ευαγγελιστή Λουκά αποδίδεται η εικόνα της "Αθηναίας Παναγίας", της Παναγίας του Μεγάλου Σπηλαίου, της Παναγίας Σουμελά και της Μεγάλης Παναγίας στη Θήβα. 
Ο προφήτης Ωσηέ είναι ο πρώτος από τους δώδεκα λεγόμενους μικρούς προφήτες της Παλαιάς Διαθήκης. Έζησε τον 8ο π.Χ. αιώνα. Από το ομώνυμο προφητικό του βιβλίο η πιο γνωστή φράση είναι αυτή που χρησιμοποίησε και ο ίδιος ο Κύριος προς τους Φαρισαίους: "Ἔλεος θέλω καί οὐ θυσίαν, (Ωσηέ, στ, 6)". Δηλαδή ο Θεός δια του προφήτου λέει προς όλους μας: "Προτιμώ την ειρηνική σας αγάπη προς εμένα και τους συνανθρώπους σας και όχι τις τυπικές θυσίες". Αποκαλείται προφήτης της αγάπης, όπως ο Ιωάννης ευαγγελιστής της αγάπης.
Ο προφήτης Ιωήλ είναι ένας από τους δώδεκα λεγόμενους μικρούς προφήτες της Παλαιάς Διαθήκης. Έζησε 7ο με 8ο π.Χ. αιώνα.Το ομώνυμο προφητικό του βιβλίο το διακρίνει ποιητικότατο ύφος, κόσμημα φιλολογικό. Αποτελείται από 4 κεφάλαια. Προφητεύει τα γεγονότα της Πεντηκοστής, αλλά και της Δευτέρας Παρουσίας. Λέγεται προφήτης της Πεντηκοστής.  

              Καλημέρα σας! Καλή και ευλογημένη εβδομάδα! 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails