Η παιδεία είναι εκ φύσεως λιμάνι-καταφύγιο- για όλους τους ανθρώπους (Μένανδρος)--Το πιο σημαντικό είναι να μη σταματάς ποτέ να ρωτάς. Η περιέργεια έχει το δικό της λόγο ύπαρξης (Άλμπερτ Αϊνστάιν)--Μάθε να αγαπάς αυτούς που δεν πληγώνουν την αγάπη (Γ. Ρίτσος)--Τα εμπόδια δεν με πτοούν: καθένα από αυτά ενδυναμώνει τη θέληση για το ξεπέρασμά του (Λεονάρντο ντα Βίντσι)--Η πεμπτουσία της γνώσης είναι όταν την έχεις να την εφαρμόζεις κι όταν δεν την έχεις να ομολογείς την άγνοιά σου (Κομφούκιος) --Όλοι σκέπτονται να αλλάξουν τον κόσμο και κανείς τον εαυτό του (Λέων Τολστόι) --Ό, τι επαναλαμβάνουμε μας καθορίζει (Αριστοτέλης) --Δεν αγαπούν αυτοί που δεν δείχνουν την αγάπη τους (Σαίξπηρ) --Η αρετή είναι μια κατάσταση πολέμου και για να ζήσουμε μ' αυτήν πρέπει να πολεμάμε με τον εαυτό μας (Ζαν Ζακ Ρουσσώ) --Ό,τι είναι η γλυπτική για ένα κομμάτι μάρμαρο, είναι και η μόρφωση για την ψυχή (Τζότζεφ Άντισον) --Ο μέτριος δάσκαλος λέει. Ο καλός δάσκαλος εξηγεί. Ο ανώτερος δάσκαλος επιδεικνύει. Ο μεγάλος δάσκαλος εμπνέει (Γουίλιαμ Άρθουρ Γουόρντ)--Ο αληθινά σοφός δάσκαλος δεν σε προσκαλεί στον οίκο της σοφίας του, αλλά σε οδηγεί στο κατώφλι του δικού σου πνεύματος (Χαλίλ Γκιμπράν)



Δευτέρα 30 Αυγούστου 2021

Θαυμαστές διηγήσεις (μέρος 3ο)

Απίστευτη παρέμβαση και σωτηρία διακοσίων πενήντα ανθρώπων..... 15000 πόδια πάνω από τον Ατλαντικό.... του αγίου πατρός Ιακώβου Τσαλίκη!

Ζωντανή αφήγηση της θαυμαστής διάσωσης ενός εκ των διασωθέντων, στου οποίου την προσευχή "οφείλεται" η παρέμβαση του αγίου πατρός Ιακώβου....Ο Δημήτρης ο Δραγατσίκας. Η καταγωγή του είναι από την Κοζάνη, αλλά ζει στην Αμερική πάνω από είκοσι χρόνια, νομίζω. Ε Δημήτρη; Ωραία. 

Και κάνει το ταξίδι Ελλάδα - Αμερική τουλάχιστον τέσσερις φορές τον χρόνο. Το 2002, με μια πτήση της Ολυμπιακής, πηγαίνοντας από Ελλάδα για Αμερική και περνώντας από τη Γαλλία, εκεί πάνω από τον Ατλαντικό, έπεσε το αεροπλάνο σε καταιγίδα. Κεραυνός το έπληξε. Και το παρμπρίζ του πιλοτηρίου ράγισε.
Αμέσως άρχισε να δημιουργείται αποσυμπίεση και το αεροπλάνο, ενώ βρισκόταν στα 35000 πόδια και έτρεχε με 950 χιλιόμετρα ταχύτητα, άρχισε να χάνει ύψος και να φτάνει στα 15000 πόδια, ενώ η ταχύτητα μειωνόταν στο μισό. Οι πινακίδες λένε προσδεθείτε. Άρχισαν να αναβοσβήνουν. Ταραχή επικράτησε. Προσπαθούσαν οι αρμόδιοι του αεροπλάνου να βάλουν κάτι χαρτόνια στη ρωγμή, αλλά το αεροπλάνο συνέχισε να χάνει το ύψος του. 

Ο Δημήτρης είχε στην τσέπη του μια εικονίτσα του πατρός Ιακώβου. Την πήρε στα χέρια του. Την έσφιξε. Τον παρακάλεσε. Κι όπως καθόταν στην αριστερή θέση του αεροπλάνου, δίπλα στο φινιστρίνι, κοιτάζοντας προς τα έξω, είδε, λέει, ολοζώντανο τον γέροντα Ιάκωβο, με τα ράσα του να φουσκώνουν σαν ομπρέλα και το δεξί του χέρι να είναι τεντωμένο με απλωμένη την παλάμη του, τον είδε να πηγαίνει κάτω από το αεροπλάνο και να σταματάει την πτώση του. Και στη συνέχεια, τον είδε κατά τον ίδιο τρόπο να φεύγει και να χάνεται μέσα στα σύννεφα. Το αεροπλάνο επέστρεψε. Και όταν προσγειώθηκε, τους είπαν οι αρμόδιοι: "Άγιο είχατε που δεν χαθήκατε διακόσιοι πενήντα επιβάτες".

Ο Δημήτρης λέει: "Εγώ ξέρω ποιον Άγιο είχαμε, γιατί επέτρεψε ο Θεός και τον είδα" (Αφήγηση Γέρων Γαβριήλ, καθηγούμενος Ιεράς Μονής Οσίου Δαυίδ Ευβοίας). Να και η περιγραφή του γεγονότος από τον ίδιο τον κ. Δραγατσίκα, για την επιβεβαίωση της θαυμαστής παρέμβασης του νέου Αγίου.... (Μεταφορά από το Ημερολόγιο της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας):

"..... Όταν άναψε "προσδεθείτε", έκανα την προσευχή μου κι επικαλέστηκα τον πατέρα Ιάκωβο και τον όσιο Δαυίδ. Είχα τις εικονίτσες τους πάντα μαζί μου και τις κράταγα στα χέρια μου εκείνες τις δύσκολες στιγμές και τους παρακαλούσα πολύ έντονα. Ήταν το μόνο που μπορούσα να κάνω. Καθόμουν στην τρίτη σειρά στη buisness class, στο παράθυρο, στην αριστερή μεριά του αεροπλάνου. Και βλέπω ξαφνικά μέσα από τα σύννεφα να βγαίνει πετώντας ο πατήρ Ιάκωβος! Τα ράσα του είχαν φουσκώσει από τον αέρα σαν ομπρέλα και είχε το δεξί του χέρι ψηλά, με ανοιχτή παλάμη, ερχόμενος προς το αεροπλάνο. 

Τις στιγμές της πτώσεως έβαλε το χέρι του στην κοιλιά του αεροπλάνου και το κράτησε στη χούφτα του μέχρι που το σταθεροποίησε. Αφού το σταθεροποίησε στην πορεία του, χάθηκε μέσα στα σύννεφα από την ίδια μεριά που ήρθε! Ήταν κάτι το συγκλονιστικό! Μοναδική εμπειρία και χαρά που βλέπεις πόσο ζωντανή είναι η πίστη σου και πόσο κοντά μας είναι οι Άγιοί μας! Πόσο ζωντανοί είναι! Δοξάζω τον Θεό, που αν και δεν είχα την ευτυχία να τον γνωρίσω, τον είδα τόσο θαυμαστά αυτές τις πολύ δύσκολες στιγμές της πτώσεως. Χανόμασταν γύρω στους διακόσιους πενήντα ανθρώπους. Ήμασταν στο έλεος του Θεού. Ο Γέροντας έκανε το θαύμα του...." 

(Δημήτριος Δραγατσίκας, κάτοικος ΗΠΑ)

(Σταύρου Β. Γουναρίδη, Όταν ψιθυρίζει ο Θεός, "Αμήν". Ο ιπτάμενος νέος Άγιος, Αθήνα 2019, Εκδόσεις Έαρ).

Καλησπέρα σας! Καλή και ευλογημένη εβδομάδα! 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails