Η παιδεία είναι εκ φύσεως λιμάνι-καταφύγιο- για όλους τους ανθρώπους (Μένανδρος)--Το πιο σημαντικό είναι να μη σταματάς ποτέ να ρωτάς. Η περιέργεια έχει το δικό της λόγο ύπαρξης (Άλμπερτ Αϊνστάιν)--Μάθε να αγαπάς αυτούς που δεν πληγώνουν την αγάπη (Γ. Ρίτσος)--Τα εμπόδια δεν με πτοούν: καθένα από αυτά ενδυναμώνει τη θέληση για το ξεπέρασμά του (Λεονάρντο ντα Βίντσι)--Η πεμπτουσία της γνώσης είναι όταν την έχεις να την εφαρμόζεις κι όταν δεν την έχεις να ομολογείς την άγνοιά σου (Κομφούκιος) --Όλοι σκέπτονται να αλλάξουν τον κόσμο και κανείς τον εαυτό του (Λέων Τολστόι) --Ό, τι επαναλαμβάνουμε μας καθορίζει (Αριστοτέλης) --Δεν αγαπούν αυτοί που δεν δείχνουν την αγάπη τους (Σαίξπηρ) --Η αρετή είναι μια κατάσταση πολέμου και για να ζήσουμε μ' αυτήν πρέπει να πολεμάμε με τον εαυτό μας (Ζαν Ζακ Ρουσσώ) --Ό,τι είναι η γλυπτική για ένα κομμάτι μάρμαρο, είναι και η μόρφωση για την ψυχή (Τζότζεφ Άντισον) --Ο μέτριος δάσκαλος λέει. Ο καλός δάσκαλος εξηγεί. Ο ανώτερος δάσκαλος επιδεικνύει. Ο μεγάλος δάσκαλος εμπνέει (Γουίλιαμ Άρθουρ Γουόρντ)--Ο αληθινά σοφός δάσκαλος δεν σε προσκαλεί στον οίκο της σοφίας του, αλλά σε οδηγεί στο κατώφλι του δικού σου πνεύματος (Χαλίλ Γκιμπράν)



Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

Μαθητικές σκέψεις για τη φιλία


Η φιλία είναι μια από τις πιο πολύτιμες αξίες στη ζωή ενός ανθρώπου. Κάνοντας φίλους μπορεί κάποιος να διευρύνει τους ορίζοντές του, δηλαδή να μάθει καινούργια πράγματα από αυτούς, να κατανοήσει την έννοια της συνεργασίας, της αλληλεγγύης και να ζήσει στιγμές χαράς και ευτυχίας.
Κατά τη γνώμη μου είναι πολύ δύσκολο να ανακαλύψουμε τους πραγματικούς φίλους . Μόλις βρεθούν όμως, δεν μας εγκαταλείπουν. Στη ζωή μου έχω πληγωθεί, απαγοητευτεί, ακόμα και προδοθεί από άτομα τα οποία πίστευα πως θα ήταν πάντα κοντά μου. 
Πιστεύω πως έτσι έμαθα να ξεχωρίζω τους πραγματικούς φίλους από τους ψεύτικους, έμαθα να εκμυστηρεύομαι τα προσωπικά μου θέματα σε αυτούς που κρίνω σωστούς και άξιους. Ακόμα, αυτή η κατάσταση με βοήθησε να ωριμάσω πιο γρήγορα. Θεωρώ πως στην ηλικία μου είναι καλύτερο να έχει κάποιος μια ομάδα φίλων, των οποίων οι σχέσεις δεν είναι τόσο στενές.
Από αυτήν την παρέα μπορεί να ξεχωρίσει κάποιο άτομο με το οποίο πιστεύει πως ταιριάζει περισσότερο, δηλαδή έχουν κοινά ενδιαφέροντα και περνάνε ωραία μαζί. Με αυτό το άτομο μπορεί να μοιράζεται κάποιο από τα μυστικά του, χωρίς να τα αποκαλύπτει όλα. 
Ένα άτομο με το οποίο θα περνάει περισσότερο χρόνο κοντά του, θα σέβεται τις γνώμες και τις απόψεις του, θα υποστηρίζει, θα αγαπά και θα συζητάει μαζί του. Μια τέτοια φιλία είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί στις μέρες μας. Δυστυχώς, οι περισσότερες φιλίες γίνονται ανάλογα με το συμφέρον ενός ατόμου, είναι δηλαδή συμφεροντολογικές και καταλήγουν στο να  πληγωθεί το ένα ή και τα δυο άτομα. Οι πραγματικοί φίλοι είναι σπάνιοι.
Ένας άνθρωπος χωρίς φίλους είναι σαν πουλί χωρίς φτερά.
Όταν είμαστε κλεισμένοι στο σπίτι μας και απασχολημένοι με τον υπολογιστή, δεν έχουμε χρόνο να γνωρίσουμε φίλους ή να αναπτύξουμε φιλικές σχέσεις.
Οι φίλοι σου είναι σαν μια οικογένεια, όχι όμως από αίμα, αλλά από καρδιά.
Τους αληθινούς φίλους πρέπει να μοχθήσεις, για να τους ανακαλύψεις.
Αν πάντα στη φιλία βλέπουμε συνωμοσίες και ψέματα, τότε καταστρέφουμε τη ζωή μας.
Είναι πλέον δύσκολο να βρεις έναν άνθρωπο και να ταυτιστείς μαζί του. Κανείς δεν είναι τέλειος. Αλλά, όταν έχεις έναν αληθινό φίλο στη ζωή σου αυτό είναι μαγεία.

Fight for gou
Respect you
Inspire you
Embrace you
Need you
Deserve you
Support you

 (Μαθητικές σκέψεις)
  
Αφιερωμένο σε όλους τους διαδικτυακούς και μη φίλους μου!

Καλημέρα σας! Καλή και ευλογημένη εβδομάδα! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails