Η παιδεία είναι εκ φύσεως λιμάνι-καταφύγιο- για όλους τους ανθρώπους (Μένανδρος)--Το πιο σημαντικό είναι να μη σταματάς ποτέ να ρωτάς. Η περιέργεια έχει το δικό της λόγο ύπαρξης (Άλμπερτ Αϊνστάιν)--Μάθε να αγαπάς αυτούς που δεν πληγώνουν την αγάπη (Γ. Ρίτσος)--Τα εμπόδια δεν με πτοούν: καθένα από αυτά ενδυναμώνει τη θέληση για το ξεπέρασμά του (Λεονάρντο ντα Βίντσι)--Η πεμπτουσία της γνώσης είναι όταν την έχεις να την εφαρμόζεις κι όταν δεν την έχεις να ομολογείς την άγνοιά σου (Κομφούκιος) --Όλοι σκέπτονται να αλλάξουν τον κόσμο και κανείς τον εαυτό του (Λέων Τολστόι) --Ό, τι επαναλαμβάνουμε μας καθορίζει (Αριστοτέλης) --Δεν αγαπούν αυτοί που δεν δείχνουν την αγάπη τους (Σαίξπηρ) --Η αρετή είναι μια κατάσταση πολέμου και για να ζήσουμε μ' αυτήν πρέπει να πολεμάμε με τον εαυτό μας (Ζαν Ζακ Ρουσσώ) --Ό,τι είναι η γλυπτική για ένα κομμάτι μάρμαρο, είναι και η μόρφωση για την ψυχή (Τζότζεφ Άντισον) --Ο μέτριος δάσκαλος λέει. Ο καλός δάσκαλος εξηγεί. Ο ανώτερος δάσκαλος επιδεικνύει. Ο μεγάλος δάσκαλος εμπνέει (Γουίλιαμ Άρθουρ Γουόρντ)--Ο αληθινά σοφός δάσκαλος δεν σε προσκαλεί στον οίκο της σοφίας του, αλλά σε οδηγεί στο κατώφλι του δικού σου πνεύματος (Χαλίλ Γκιμπράν)



Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2022

Θαυμαστές διηγήσεις μέρος 30ο (α μέρος)


Εξυπηρετούσε και τη φυλακή της πόλης τους ο παπα-Γιώργης. Λειτουργούσε κάθε Σάββατο πρωί στον Ναό της Φυλακής. Και προσπαθούσε με την αγάπη του να βοηθήσει τους φυλακισμένους να γνωρίσουν την αγάπη του Θεού. Τις άλλες μέρες εφημέρευε στον γειτονικό ενοριακό ναό του Αγίου Νικολάου. Πόσοι και πόσοι φυλακισμένοι πέρασαν κάτω από το πετραχήλι του και βρήκαν τον δρόμο της μετάνοιας!

Ένα Σάββατο πρωί μετά τη Θεία Λειτουργία τον πλησίασε ένας νεοφερμένος φυλακισμένος. Φαινόταν αγχωμένος κι αναστατωμένος. 

- Πώς σε λένε, παιδί μου; Γιατί σε φέρανε εδώ; 

- Λευτέρη με λένε πάτερ και με έκλεισαν μέσα για ένα χρέος. 

- Για πόσο χρέος, Λευτέρη μου;

- Για διακόσια ευρώ, πάτερ.

- Αδύνατο! Κάποιο λάθος θα έχει γίνει. Πάμε στο Γραφείο να εξετάσουμε το θέμα σου. Ησύχασε!

Πήγαν στο Γραφείο και διαπιστώθηκε ότι πραγματικά ο Λευτέρης οδηγήθηκε από κάποιους στη φυλακή για διακόσια ευρώ που δεν είχε να τα πληρώσει, τη στιγμή που άλλοι χρωστάνε χιλιάδες κι εκατομμύρια και κυκλοφορούν ελεύθεροι. 

Βγαίνοντας από το Γραφείο ο καλός ιερέας θυμήθηκε ότι στην τσάντα του είχε έναν φάκελο με 200 ευρώ, για να πληρώσει τον λογαριασμό του αυτοκινήτου του, που τον ξοφλούσε κάθε τόσο στην Τράπεζα με δόσεις των διακοσίων ευρώ. Έβγαλε λοιπόν τα χρήματα αμέσως και χωρίς πολλή σκέψη, πλήρωσε στο αρμόδιο Γραφείο της φυλακής και αποφυλακίστηκε ο φτωχός Λευτέρης, που έκλαιγε από χαρά και συγκίνηση και φιλούσε τα χέρια και τα ράσα του παπα-Γιώργη.

- Παιδί μου, του είπε ο κληρικός, φρόντιζε να ζεις στη ζωή σου με τιμιότητα και σύμφωνα με τις εντολές του Ευαγγελίου του Χριστού μας. Αν θέλεις, μπορείς να' ρθείς στον Ναό του Αγίου Νικολάου, όπου είμαι όλες τις μέρες, για να τα πούμε καλύτερα. Να πας στο καλό, με την ευχή του Θεού και της Παναγίας μας!

- Ευχαριστώ πολύ, πάτερ μου. Με σώσατε! Ευχαριστώ!. Θα' ρθώ οπωσδήποτε....

συνεχίζεται....

Γεωργίου Γ. Ψαλτάκη, ... Κι έγινε το θαύμα, Τόσο γρήγορα Άγιε!, Αθήνα 2021, Εκδόσεις Σωτήρ).

                  Καλημέρα σας! Καλή και ευλογημένη εβδομάδα 

                         διά των πρεσβειών του αγίου Σπυρίδωνος!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails