Η παιδεία είναι εκ φύσεως λιμάνι-καταφύγιο- για όλους τους ανθρώπους (Μένανδρος)--Το πιο σημαντικό είναι να μη σταματάς ποτέ να ρωτάς. Η περιέργεια έχει το δικό της λόγο ύπαρξης (Άλμπερτ Αϊνστάιν)--Μάθε να αγαπάς αυτούς που δεν πληγώνουν την αγάπη (Γ. Ρίτσος)--Τα εμπόδια δεν με πτοούν: καθένα από αυτά ενδυναμώνει τη θέληση για το ξεπέρασμά του (Λεονάρντο ντα Βίντσι)--Η πεμπτουσία της γνώσης είναι όταν την έχεις να την εφαρμόζεις κι όταν δεν την έχεις να ομολογείς την άγνοιά σου (Κομφούκιος) --Όλοι σκέπτονται να αλλάξουν τον κόσμο και κανείς τον εαυτό του (Λέων Τολστόι) --Ό, τι επαναλαμβάνουμε μας καθορίζει (Αριστοτέλης) --Δεν αγαπούν αυτοί που δεν δείχνουν την αγάπη τους (Σαίξπηρ) --Η αρετή είναι μια κατάσταση πολέμου και για να ζήσουμε μ' αυτήν πρέπει να πολεμάμε με τον εαυτό μας (Ζαν Ζακ Ρουσσώ) --Ό,τι είναι η γλυπτική για ένα κομμάτι μάρμαρο, είναι και η μόρφωση για την ψυχή (Τζότζεφ Άντισον) --Ο μέτριος δάσκαλος λέει. Ο καλός δάσκαλος εξηγεί. Ο ανώτερος δάσκαλος επιδεικνύει. Ο μεγάλος δάσκαλος εμπνέει (Γουίλιαμ Άρθουρ Γουόρντ)--Ο αληθινά σοφός δάσκαλος δεν σε προσκαλεί στον οίκο της σοφίας του, αλλά σε οδηγεί στο κατώφλι του δικού σου πνεύματος (Χαλίλ Γκιμπράν)



Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

ΟΧΙ στην ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ!!!

 


ΘΕΡΜΗ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ: Μην αντιγράφετε πράγματα από το μπλογκ μου και τα παρουσιάζετε ως δικά σας. Δεν σας αρνήθηκα την αναδημοσίευση, εφόσον υπάρχει η αρχική πηγή (το λινκ μου). Να είστε σίγουροι πως κοπιάζω πολύ, για να φτιάξω μια ανάρτηση, την οποία κάποιοι έξυπνοι αυτομάτως σε δευτερόλεπτα την αντιγράφουν. Κι εγώ παίρνω στοιχεία (σκέψεις) ΜΟΝΟ σπουδαίων ανθρώπων από το Ίντερνετ και εικόνες, αλλά δεν ΑΝΤΙΓΡΑΦΩ πράγματα από άλλα σάιτ, παρουσιάζοντάς τα ως δικά μου.

Κοιτάξτε πρόσφατο παράδειγμα: η δημοσίευσή του άρθρου μου στις 13/5/2013 http://anthiteacherwoman.blogspot.gr/2013/05/blog-post_13.html  



και η αντιγραφή του στις 28/11/2013







 

4 σχόλια:

ANNA FLO είπε...

Καλησπέρα. Όλο τέτοια συμβαίνουν στο διαδίκτυο. Το copy paste χωρίς αναφορά πηγής, είναι κανόνας. Είναι ανέντιμο βέβαια και καλά κάνεις και το επισημαίνεις όταν το βλέπεις.Αλλά μη χαλάς τη διάθεσή σου για τις λογοκλοπές.......νομίζω ότι δεν αξίζει.
Εύχομαι χρόνια πολλά και καλά. Ο νέος χρόνος ας είναι καλύτερος για όλους μας και σε προσωπικό επίπεδο εύχομαι να φέρει ό,τι ποθεί η ψυχή σου.

ΑΝΘΗ είπε...

Καλή μου ΑΝΝΑ elpidaanna,

Δεν περίμενα ποτέ τόσο ανέντιμη συμπεριφορά από ένα μπλογκ που διατείνεται ότι είναι... Αγιορείτικο!!!

Αν και έστειλα προσωπικό μήνυμα στους συντελεστές, έγραψα και μήνυμα στο άρθρο, έγραψα στη σελίδα τους στο Facebook (αφαίρεσαν το σχόλιό μου), δεν υπήρξε η παραμικρή αλλαγή, η παραμικρή απάντηση!

Δυστυχώς η διάθεσή μου χαλάει, όταν εγώ κουράζομαι, για να εκφράσω την ψυχή μου και την ίδια ώρα κάποιοι εξυπνάκηδες δεν έχουν καν την ΤΙΜΙΟΤΗΤΑ να αναφέρουν την πηγή από την οποία έκαναν τη ΛΟΓΟΚΛΟΠΗ!

Σε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου κι εύχομαι ο νέος χρόνος να φέρει και στη δική σου ζωή ό, τι επιθυμείς, τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο. Χρόνια πολλά και σε ευχαριστώ για τη συμπαράσταση!

Διαβάτης είπε...

Ανθή μου καλησπέρα ,

και Χρόνια πολλά κι΄ από εδώ . Καλή κι ευλογημένη χρονιά .

Ανθή μου , αντιμέτωπίζω κι΄ εγώ ακριβώς το ίδιο πρόβλημα .

Και μάλιστα την τελευταία φορά αντιγραφή από κάποιο ιερέα , χωρίς να αναφέρει καν την πηγή , ασχέτως αν κάτω από την ανάρτησή μου , έγραφα σε παρένθεση " προσωπικές σκέψεις από το ημερολόγιό μου " . Του άφησα σχόλιο να αναφερθεί στην πηγή και τόσο απλά το διέγραψε . Του ξανάφησα σχόλιο και πάλιν το διέγραψε . Απευθύνθηκα σε αναγνώστες του παραπέμποντας στην δική μου πρωτότυπη ανάρτηση , αλλά τίπατα δεν πέτυχα .

Κάποιοι νομίζουν ότι μόνο οι υλικές κλοπές ονομάζονται κλοπές . Αλλά κατά τ΄ άλλα , όλα είναι τίμια . Το να πέρνουμε τις προσωπικές σκέψεις κάποιου και να τις παρουσιάζουμε δικές μας και αυτό είναι κλοπή . Και στην συγκεκριμένη περίπτωση , το κάνει επανελημμένως ...

Τι να πει κανείς ... δυστυχώς τίποτα .

Έτσι Ανθή μου , το μόνο που μας απομένει είναι να μην κοπιάζουμε τόσο πολύ , γιατί στο τέλος μας απομένει ο κόπος , και κάποιοι άλλοι το εκμεταλλεύονται .

Και πάλιν καλή σου νύκτα και καλή χρονιά !!!

ΑΝΘΗ είπε...

Αργυρούλα μου, καλημέρα και καλή χρονιά!

Δυστυχώς ορισμένοι επαναπαύονται πάνω στις σκέψεις των άλλων, μια και ως άεργοι,τεμπέληδες και με περιορισμένη εξυπνάδα νομίζουν πως αυτά που "κλέβουν" τους κάνουν ανθρώπους, προσιτούς στο αναγνωστικό τους κοινό.

Δυστυχώς η ανθρωπιά και η καλοσύνη εκμεταλλεύονται. Πλέον σπανίως θα καταθέτω τις προσωπικές μου σκέψεις, εφόσον ο σεβασμός είναι ανύπαρκτος σε μερικούς εξυπνάκηδες. Όμως, αφού δω κάποια ανάρτησή μου σε άλλο σημείο χωρίς το λινκ μου, θα διασύρω όπου μπορώ τη σελίδα που με αντέγραψε, διότι η αλήθεια πάντα ακτινοβολεί με τη χάρη του Αγίου πνεύματος.

Καλή Παρασκευή και ευλογημένο σαββατοκύριακο!

Related Posts with Thumbnails