Η παιδεία είναι εκ φύσεως λιμάνι-καταφύγιο- για όλους τους ανθρώπους (Μένανδρος)--Το πιο σημαντικό είναι να μη σταματάς ποτέ να ρωτάς. Η περιέργεια έχει το δικό της λόγο ύπαρξης (Άλμπερτ Αϊνστάιν)--Μάθε να αγαπάς αυτούς που δεν πληγώνουν την αγάπη (Γ. Ρίτσος)--Τα εμπόδια δεν με πτοούν: καθένα από αυτά ενδυναμώνει τη θέληση για το ξεπέρασμά του (Λεονάρντο ντα Βίντσι)--Η πεμπτουσία της γνώσης είναι όταν την έχεις να την εφαρμόζεις κι όταν δεν την έχεις να ομολογείς την άγνοιά σου (Κομφούκιος) --Όλοι σκέπτονται να αλλάξουν τον κόσμο και κανείς τον εαυτό του (Λέων Τολστόι) --Ό, τι επαναλαμβάνουμε μας καθορίζει (Αριστοτέλης) --Δεν αγαπούν αυτοί που δεν δείχνουν την αγάπη τους (Σαίξπηρ) --Η αρετή είναι μια κατάσταση πολέμου και για να ζήσουμε μ' αυτήν πρέπει να πολεμάμε με τον εαυτό μας (Ζαν Ζακ Ρουσσώ) --Ό,τι είναι η γλυπτική για ένα κομμάτι μάρμαρο, είναι και η μόρφωση για την ψυχή (Τζότζεφ Άντισον) --Ο μέτριος δάσκαλος λέει. Ο καλός δάσκαλος εξηγεί. Ο ανώτερος δάσκαλος επιδεικνύει. Ο μεγάλος δάσκαλος εμπνέει (Γουίλιαμ Άρθουρ Γουόρντ)--Ο αληθινά σοφός δάσκαλος δεν σε προσκαλεί στον οίκο της σοφίας του, αλλά σε οδηγεί στο κατώφλι του δικού σου πνεύματος (Χαλίλ Γκιμπράν)



Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020

Μείνετε μακριά από το σκοτάδι!

 

ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΩΝ ΕΧΕΙ ΑΞΙΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟ 20.000 & 30.000 ΜΕΤΑΝΟΙΕΣ... 

Ἡ τηλεόραση χρησιμοποιεῖται ἀπό τοὺς ἐκάστοτε ἀθέους και μασόνους ποὺ κυβερνοῦν τὴν Ἑλλάδα, γιὰ τὴν μονόπλευρη ἐνημέρωση καὶ τὴν πλύση ἐγκεφάλου τοῦ λαοῦ, παραδείγματα…Ο βόθρος τῶν σκοτεινῶν δυνάμεων διοχετεύεται με τέχνη μέσα στο σπίτι…Μοναδικὸς δρόμος σωτηρίας εἶναι το κλείσιμο τῆς τηλεοράσεως, ἰδιαιτέρως τὴν Μεγάλη Τεσσαρακοστή καὶ ἰσοδυναμεῖ μὲ 20.00 καὶ 30.000 μετάνοιες. Δυστυχῶς ἡ Πατρίδα μας στερεῖται μεγάλων ἀνδρῶν, στερεῖται σοβαρῶν πολιτικῶν μὲ συνείδηση, ἀφοῦ τὰ κόμματα ἀποβάλουν ἀπό τὸ σῶμα τους ἐκείνους, ποὺ ἔχουν διαφορετική γνώμη καὶ τὴν ἐκφράζουν δημόσια! Τί τοὺς θέλουμε τοὺς 300 βουλευτας, ποὺ δουλεύουν ὄχι γιὰ τὴν Πατρίδα, καὶ γιὰ τὰ συμφέροντα τοῦ Ἑλληνικοῦ λαοῦ, αλλά γιὰ τὸ κόμμα τους καὶ γιὰ τὰ συμφέροντα τῶν ξένων; Ποιός σοβαρός Ἕλληνας θὰ ἤθελε μὲ τέτοιους ὄρους νὰ γίνη πολιτικός;  (Ἀθηνα 26.3.1978, ἀποσπάσματα τῆς ὁμιλίας τοῦ Μητροπολίτου Φλωρίνηςπ. Αὐγουστίνου Καντιώτου, μὲ θέμα· «ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΙΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ», Κείμενο : Ηλίας Καλλιώρας) 

Όταν Ο Κολοκοτρώνης έλεγε στους στρατιώτες του ότι “Οι Έλληνες και στους Θεούς ορθοί μιλούνε” γνώριζε πολύ καλά την φάση των δυο Σπαρτιατών!!! Όταν οι Σπαρτιάτες επάνω στην οργή τους θανάτωσαν τους δυο Πέρσες αγγελιοφόρους που τους είχαν φέρει μήνυμα από τον μεγάλο Θεό και Βασιλιά της Περσίας, ζητώντας από τους Σπαρτιάτες (Γη και ύδωρ)… πετώντας τους μέσα στο βαθύ πηγάδι, λέγοντάς τους, πάρτε και τα δυο, και Γη και Ύδωρ. Μετά που συνειδητοποίησαν και τους έφυγε ο θυμός, καταλάβαν ότι παραβιάσανε τον νόμο… γιατί τους αγγελιοφόρους δεν πρέπει να τους σκοτώνουν. 
Τότε ζήτησε ο βασιλιάς της Σπάρτης δυο εθελοντές να πάνε για ανταλλαγή των δυο αγγελιοφόρων, για να τους εκτελέσει ο Ξέρξης. Και όλοι οι στρατιώτες του τριγύρω σηκώσανε το χέρι!!!Διάλεξε ο Λεωνίδας δυο όμορφα παλικάρια και τα έστειλε να πάνε μπροστά στον μέγα βασιλιά και να του εξηγήσουν ότι ήρθανε εθελοντικά για εκτέλεση, και για αντάλλαγμα των δυο νεκρών αγγελιοφόρων. Όταν παρουσιάστηκαν μπροστά στον βασιλιά οι φρουροί του Ξέρξη, διατάζουν τους δυο Σπαρτιάτες να πέσουν στα γόνατά τους και να προσκυνήσουνε τον βασιλιά… Οι δυο Σπαρτιάτες χαμογελαστοί, Ατρόμητοι, Αγέρωχοι κι Όρθιοι σαν Κολόνες!!! κοιτούσανε τους Πέρσες παράξενα και τους θεωρούσαν σαν τρελούς, ψυχοπαθείς και αρρώστους… 
Οι φρουροί επέμεναν και διατάζαν τους Σπαρτιάτες να προσκυνήσουνε τον βασιλιά τους… Οι δυο Σπαρτιάτες δεν γνώριζαν την λέξη προσκύνημα…ούτε το νόημα, μα ουτε και την μέθοδο το πώς πρέπει να προσκυνούνε… Ο διερμηνέας τους έδειξε τον τρόπο το πώς πρέπει να προσκυνήσουνε τον βασιλιά... Οι δυο Σπαρτιάτες ξεκαρδιστήκανε στα γέλια!!! Κι απαντώντας στον Ξέρξη λέγοντάς του “Βασιλιά, εμείς δεν ήρθαμε εδώ για να σε προσκυνήσουμε, εμείς ήρθαμε εδώ για εκτέλεση”!!! 
Είδε ο Ξέρξης την συμπεριφορά, το θάρρος, την τόλμη και την παλικαριά των δυο Σπαρτιατών…και τρόμαξε…κι όλο το σώμα του και τα γόνατα του, αρχίσαν να τρέμουνε από φόβο, από οργή κι από ντροπή…όλο το Περσικό συμβούλιο και το στρατόπεδό πάγωσε…Γιατί όλοι τους, περιμένανε από τους Σπαρτιάτες να πέσουν στα ποδιά του βασιλιά με δάκρυα και κλάματα, ικετεύοντας να τους χαρίσει την ζωή τους... Αυτή η φάση, ήταν ο πρώτος και ο μεγαλύτερος Θρίαμβος από τους δυο Σπαρτιάτες εναντίον των Περσών…Ήτανε η ισχυρότερη ήττα των Περσών…Τους σκότωσε, τους σμπαράλιασε πνευματικά, ηθικά και ψυχικά…Για σκέψου… δυο Σπαρτιάτες μόνο με την παρουσία τους, τραυματίσανε ένα τεράστιο στρατόπεδο…το μεγαλύτερο της Ιστορίας! Μεγάλος πόνος με το να γεννιέσαι φιλότιμος Έλληνας / Ελληνίδα!!! Φιλότιμος= Φίλος της Τιμής και της Αρετής! Με Φιλικούς Ελληνικούς Χαιρετισμούς από Νέα Υόρκη.
(Σταύρος Σιταράς Ομηρίδης)
Καλημέρα σας! Καλή και ευλογημένη εβδομάδα! 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails