Η παιδεία είναι εκ φύσεως λιμάνι-καταφύγιο- για όλους τους ανθρώπους (Μένανδρος)--Το πιο σημαντικό είναι να μη σταματάς ποτέ να ρωτάς. Η περιέργεια έχει το δικό της λόγο ύπαρξης (Άλμπερτ Αϊνστάιν)--Μάθε να αγαπάς αυτούς που δεν πληγώνουν την αγάπη (Γ. Ρίτσος)--Τα εμπόδια δεν με πτοούν: καθένα από αυτά ενδυναμώνει τη θέληση για το ξεπέρασμά του (Λεονάρντο ντα Βίντσι)--Η πεμπτουσία της γνώσης είναι όταν την έχεις να την εφαρμόζεις κι όταν δεν την έχεις να ομολογείς την άγνοιά σου (Κομφούκιος) --Όλοι σκέπτονται να αλλάξουν τον κόσμο και κανείς τον εαυτό του (Λέων Τολστόι) --Ό, τι επαναλαμβάνουμε μας καθορίζει (Αριστοτέλης) --Δεν αγαπούν αυτοί που δεν δείχνουν την αγάπη τους (Σαίξπηρ) --Η αρετή είναι μια κατάσταση πολέμου και για να ζήσουμε μ' αυτήν πρέπει να πολεμάμε με τον εαυτό μας (Ζαν Ζακ Ρουσσώ) --Ό,τι είναι η γλυπτική για ένα κομμάτι μάρμαρο, είναι και η μόρφωση για την ψυχή (Τζότζεφ Άντισον) --Ο μέτριος δάσκαλος λέει. Ο καλός δάσκαλος εξηγεί. Ο ανώτερος δάσκαλος επιδεικνύει. Ο μεγάλος δάσκαλος εμπνέει (Γουίλιαμ Άρθουρ Γουόρντ)--Ο αληθινά σοφός δάσκαλος δεν σε προσκαλεί στον οίκο της σοφίας του, αλλά σε οδηγεί στο κατώφλι του δικού σου πνεύματος (Χαλίλ Γκιμπράν)

Δευτέρα, 14 Απριλίου 2014

Τα θαύματα της πίστεως και η συγχώρηση

                         


                            
        ΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ    Εσύ που ερευνάς τη ζωή και τη γνώση και βασανίζεσαι από τόσα φοβερά ερωτηματικά, θα θέλαμε να πειραματισθείς και να αναζητήσεις μαζί μας μερικά σημεία που έχουν σχέση με την Αλήθεια κατά τη γνώμη μας. Η Αλήθεια είναι μία και λέγεται Χριστός. Όπως ξέρεις πολύ καλά ο δρόμος της Επιστήμης λέγεται πείραμα. Και κάθε επιστημονική γνώση στηρίζεται στο πείραμα. Σου προτείνουμε λοιπόν ένα πείραμα που είναι πολύ εύκολο.
Πάρε νερό από όπου θέλεις και κλείστο σε ένα μπουκαλάκι για ορισμένο διάστημα. Από τη Βιολογία και την Επιστήμη γνωρίζομεν ότι το νερό αυτό σε λίγο καιρό θα μυρίσει και θα χαλάσει. Ταυτόχρονα όμως πάρε Μεγάλο Αγιασμό, δηλαδή νερό που αγιάζεται από Ορθόδοξο Ιερέα την-6ην Ιανουαρίου, την ημέρα των Θεοφανίων και κλείστο και αυτό σε ένα μπουκάλι και άφησε το αρκετό καιρό. 
Τότε θα παρατηρήσεις ότι όσα χρόνια και να μείνει το Αγιασμένο Νερό, δεν θα χαλάσει, ούτε θα μυρίσει ούτε θα σκουληκιάσει! Πρέπει να σου πούμε πως ευρέθηκε Αγιασμός σε μπουκάλια μέσα σε παλαιούς τοίχους σπιτιών φυλαγμένος. από τους Χριστιανούς προ εκατό (100) ετών και τριακοσίων (300) ετών και το νερό αυτό ήτο καθαρότατο σαν να το είχες βάλει εκείνη την ώρα!
Η Ιατρική επιστήμη μας λέει ότι το αποστειρωμένο νερό που έχει καθαρισθεί από τα μικρόβια αντέχει μόνο έξι (6) χρόνια και μετά καταστρέφεται. Πως εξηγείς εσύ λοιπόν αυτό το φαινόμενο; Εσύ που λες πως δεν υπάρχει τίποτα» και πρέπει να γλεντήσουμε; Όπως βλέπεις είναι αδύνατον το κοινό νερό να χαλάσει και το άλλο να διατηρείται άθικτο 300-χρόνια έτσι στην τύχη. Και όλα αυτά γίνονται με τον απλό λόγο και την ευλογία ενός οποιουδήποτε Ορθοδόξου ιερέα. 
Μπορεί καμιά φορά να περνάει από το νου σου η εξής σκέψη. Υπάρχουν τόσες θρησκείες στη γη, Χριστιανοί, μουσουλμάνοι, Βουδιστές, Ινδουϊστές κ.λπ. Ποιος έχει την Αλήθεια; Αλλά και οι χριστιανοί είναι χωρισμένοι: Ορθόδοξοι, Παπικοί, Διαμαρτυρόμενοι…..τι θα γίνουν οι άλλοι άνθρωποι; Εμείς μόνον κατέχουμε την αλήθεια; 
Και σιγά, σιγά αυτή η λογιστική οδός μπορεί να οδηγήσει στους σκοτεινούς δρόμους της αμφιβολίας πρώτα και τέλος στο κανάλι της απιστίας. Εμείς όμως πέραν από μια θεωρητική απάντηση που δεν είναι του παρόντος σου προτείνουμε το εξής …..
Αν νομίζεις πως η Αλήθεια διά την Ορθόδοξη πίστη είναι σημαντική υπόθεση θα σου λέγαμε να κάνεις ένα ταξίδι το Πάσχα στα Ιεροσόλυμα. Εκεί θα δεις με τα μάτια σου ένα συνεχιζόμενο θαύμα. Την τελετή του Αγίου Φωτός. Αν και έχουν περάσει ολόκληροι αιώνες το θαύμα αυτό συνεχίζεται. 
Κάθε χρόνο το Άγιον Φως ανάβει μόνο του στον Πανάγιο αφού με Θεϊκή Δύναμη. … Η Επιστήμη, η Τεχνολογία και η Λογική, δεν μπορούν να δώσουν καμίαν εξήγηση στο φαινόμενο αυτό δεδομένου ότι το θαύμα είναι υπέρ την φύσιν και δεν επιδέχεται έρευναν. Εκεί παρευρίσκονται χιλιάδες προσκυνητές από όλον τον κόσμον για να δουν το μεγάλο αυτό γεγονός. 
Την στιγμήν που το Άγιο φως εμφανίζεται τρέχει σαν αστραπή, ή σαν περιστέρι ή φτερουγίζει στα σβηστά κανδήλια και τα ανάβει. Η ανάβει τα κεριά χριστιανών ξαφνικά, ενώ αυτοί βρίσκονται πολύ μακριά. Μόλις πρωτοεμφανίζεται έχει χρωματισμό γαλάζιο, διαφορετικό από το σύνηθες φως. 
Τα τρία πρώτα λεπτά το Άγιο Φως δεν καίει. Μπορεί να το ακουμπήσεις στο πρόσωπο σου, στα μαλλιά σου, μπορείς να το πιάσεις με τα χέρια σου χωρίς να πάθεις τίποτε. Βλέπεις παπάδες να το βάζουν στα γένια τους και να μην πιάνουν φωτιά! 
Πρώτα όμως απ’ όλα αυτά ο Ορθόδοξος Πατριάρχης αφού λεπτομερώς ψαχθεί από Εβραίους Αστυνομικούς εισέρχεται στον Πανάγιο Τάφο και εκεί προσεύχεται για να κατέλθει το Άγιο Φως και αφού εμφανισθεί όπως το περιγράψαμε, ανάβει ο Πατριάρχης ένα μάτσο από 33-κεριά και το δίδει στους πιστούς.... 
Να σημειωθεί όμως πως το Άγιον Φως ανάβει μόνον στον Ορθόδοξο Πατριάρχη! 
Όσες φορές επεχείρησαν εκπρόσωποι άλλων δογμάτων και θρησκειών να το λάβουν, το Άγιον Φώς δεν άναβε! Η όλη ιστορία του Αγίου Φωτός έχει προβληματίσει πολλούς και τους οδήγησε τελικά εις την Πίστιν προς τον Χριστό και την Αλήθεια.. 
Θα θέλαμε να σου πούμε επίσης, για το Όρος Σινά. Εκεί θα βρεις στους βράχους του Σινά ζωγραφισμένη την καιομένη βάτο του Μωϋσή. Σπάζοντας οποιαδήποτε πέτρα βλέπεις αποτυπωμένη στο εσωτερικό της πέτρας τη βάτο του Μωϋσή. 

Θα μπορούσαμε επίσης να σου πούμε για το ψάρι «Γουλιανός» που ζει στη λίμνη Γεννησαρέτ και πάνω στο κεφάλι του (κάτω από το δέρμα) έχει αποτυπωμένη τη βάπτιση του Χριστού στον Ιορδάνη ποταμό! Ένα άλλο θαύμα που μπορεί να δεις, γίνεται στη Μονή του Αγίου Σάββα στα Ιεροσόλυμα. 
Εκεί όταν πεθαίνουν οι καλόγεροι, το σώμα τους δεν παγώνει ούτε ξυλιάζει, ούτε μυρίζουν σαν τα πτώματα που συνήθως συμβαίνει στους νεκρούς. Δεν τους θάβουν στο χώμα σε μνήματα, αλλά απλώς τους τοποθετούν σε ένα δωμάτιο, όπως είναι. Εκεί στο δωμάτιο, ούτε μυρίζουν, ούτε σκουληκιάζουν κατά την αποσύνθεση και τελικά κατά θαυμαστό τρόπο λιώνουν σιγά, σιγά οι σάρκες τους και μένουν μόνον τα γυμνά κόκκαλα. 
Πως το εξηγείς εσύ αυτό το φαινόμενο; Αν θα πήγαινες στο Άγιον Όρος στην Μονή Ιβήρων εκεί θα έβλεπες την κανδήλα της Παναγίας Πορταΐτισσας να κινείται μόνη της διά θεϊκής δυνάμεως προκειμένου να προειδοποιήσει ότι κάτι κακό θα συμβεί στην Ελλάδα ή στον κόσμο. Οι κινήσεις γίνονται για αρκετές ημέρες όπως συνέβη και προ του Β' Παγκοσμίου Πολέμου ως και το 1974 πριν εισβάλουν οι Τούρκοι στην Κύπρο, και πολλές άλλες φορές. 
Στην Πελοπόννησο κοντά στην Τρίπολη, στο Μοναστήρι της Παναγίας της Μαλεβής είναι μια αρχαία εικόνα της Παναγίας που συνεχώς και μυστηριωδώς εξέρχεται από την εικόνα Άγιο Μύρο. Το άρωμα αυτού του μύρου είναι αρίστης ποιότητος και μεγάλης διαρκείας…..Η ευωδία δε του Μύρου είναι ασυνήθης και η διάρκειά του για πολλά χρόνια ενώ τα δυνατότερα αρώματα σε 48-ώρες εξατμίζονται. Η επιστήμη αδυνατεί να εξηγήσει το φαινόμενο αυτό και όσες φορές προσπάθησαν να δημιουργήσουν χημικά το Μύρο της Παναγίας της Μαλεβής σε ελληνικά και ξένα πανεπιστήμια δεν μπόρεσαν να δώσουν καμία ικανοποιητική απάντηση.
Που βρήκατε αυτό το άρωμα; Ρωτούσε ένας Βούλγαρος χημικός κάποιον Έλληνα που πήγε στη Βουλγαρία να το εξετάσει χημικά χωρίς όμως να Αποκαλύψει ότι ήταν το Μύρο της Παναγίας και όταν ο Έλληνας του εξήγησε, ο Βούλγαρος χημικός έμεινε άφωνος! . .Το Μύρο αυτό είναι θαυματουργό. Πολλοί άνθρωποι με βαριές και ανίατες αρρώστιες, όπως καρκίνο στον εγκέφαλο, στο λαιμό, στο αίμα, στην κοιλιά, μόλις έβαλαν και εχρίσθησαν με αυτό το Άγιο Μύρο βρήκαν αμέσως τη θεραπεία τους! …
Θα σου έλεγα για ένα θαύμα που γίνεται στη νήσο ΧΙΟ στην ακροθαλασσιά εκεί που μαρτύρησε η Αγία Μαρκέλλα. Εκεί όταν ο Ιερέας διαβάζει την Παράκληση της Αγίας, το νερό της θάλασσας αρχίζει να βράζει σαν να έβαλε δυνατή φωτιά, γεμίζει ατμούς και φυσαλίδες. Όταν όμως η Παράκληση τελειώσει, υποχωρεί το βράσιμο και επανέρχεται το νερό στη φυσική του κατάσταση. Αν θες πήγαινε να το δεις. …
Άλλα θαύματα που με αυτά συνδέονται εντυπωσιακά και τρομακτικά γεγονότα που έκαναν τους ισχυρούς της γης και τους απίστους να υποτάξουν τη βούληση τους σε κάποια άλλη αόρατη και ακαταμάχητη δύναμη, είναι αυτά που τις τελευταίες δεκαετίες έχουν συμβεί σε πολλά σημεία της γης και τα οποία είναι πολυάριθμα. Αυτά είναι μερικοί Ορθόδοξοι Ναοί που δεν γκρεμίζονται. Οι Εκκλησίες αυτές μόλις αντιμετώπισαν κατεδάφιση εξουδετέρωσαν με τρόπο που προκάλεσε θάμβος. 
Αναφερόμαστε σε μια από τις πολλές αυτές περιπτώσεις και που είναι η Εκκλησία της Αγίας Πέτκας (Παρασκευής) που βρίσκεται σε κεντρικό σημείο της Σόφιας στη Βουλγαρία. Το –1963- αποφάσισαν οι αρμόδιοι να πλατύνουν τον δρόμον και έπρεπε το Εκκλησάκι που εμπόδιζε να κατεδαφισθεί. Μόλις το Συνεργείο κατεδαφίσεως ετοιμάστηκε και η μπουλντόζα πήγαινε να το γκρεμίσει όταν πλησίασε στο Ναό αμέσως έσπασε κάτι στη μηχανή και σταμάτησε. 
Επιχείρησαν πολλές φορές να το γκρεμίσουν αλλά οι μηχανές της μπουλντόζας έσπαζαν, προτού να το πλησιάσουν! Εν τω μεταξύ ο υπεύθυνος της επιχειρήσεως πληροφορήθηκε όλα τα ανωτέρω και έμαθε τις λεπτομέρειες και τα συμβάντα και του φάνηκαν όλα αυτά ανοησίες. 
Αγριεμένος τότε άρχισε να φωνάζει και με θυμό πήρε ο ίδιος την μπουλντόζα και με ορμή και μανία αφού έβριζε βάδιζε με ταχύτητα προς την Εκκλησία για να την κατεδαφίσει αλλά όμως προτού πλησιάσει τον τοίχο αμέσως σπάζει η Μηχανή και σταματά αυτομάτως και ξαφνικά ευρέθηκε και ο ίδιος ΝΕΚΡΟΣ. Απέθανε την ίδια στιγμή! Τότε κατέλαβε όλους φόβος και τρόμος μπροστά στο υπερφυσικό αυτό φαινόμενο και δεν απέμεινε τίποτε άλλο παρά να υποχωρήσουν στην ακαταμάχητη αυτή δύναμη και να ανακαλέσουν την διαταγή της κατεδαφίσεως. 
Και έτσι, ο Ναός έμεινε άθικτος μέχρι σήμερον. …Ένα ταξίδι στη Σόφια σου βεβαιώνει τα ανωτέρω. Ένα μεγάλο θαύμα που γίνεται κάθε χρόνο στο Όρος Θαβώρ (στα Ιεροσόλυμα) είναι που κατά την νύχτα της Εορτής της Μεταμορφώσεως-6-Αυγούστου-εμφανίζεται μια Φωτεινή Νεφέλη η οποία καλύπτει τον χώρον της Μονής και φωτίζει όλη τη νύχτα όλο το περιβάλλον. Μετά δε το τέλος της εορτής η νεφέλη χάνεται. Αυτό μπορείς να πας να το δεις …
Είναι τόσα πολλά τα θαύματα και τα υπερφυσικά φαινόμενα που γίνονται τώρα μάλιστα τελευταίως μέσα στο χώρο της Ορθοδόξου Εκκλησίας που το σύντομο αυτό μέσον που διαλέξαμε για την επικοινωνία μαζί σου δεν επαρκεί να τα απαριθμήσουμε. Πάντως εμείς κάναμε τις δικές μας προσπάθειες να σε βοηθήσουμε να γνωρίσεις την Αλήθεια που είναι ο Χριστός και η Ορθόδοξος Εκκλησία του, που τόσο συστηματικά και επίμονα πολεμείται, κακοποιείται και αποκρύπτεται… 
Αν θες μια οποιαδήποτε επικοινωνία με κάποιον πνευματικό άνθρωπο, οδηγό και συμπαραστάτη στη ζωή σου, δεν θα αργήσεις να τον βρεις. Αρκεί να θέλεις και ο Κύριος θα σε βοηθήσει. Πάντως τα πράγματα από τα σημερινά γεγονότα όπως τα βλέπεις είναι δύσκολα και ένας Παγκόσμιος Πόλεμος απειλεί τη ανθρωπότητα. Ο Θεός μας προειδοποιεί να μετανοήσουμε, να εξομολογηθούμε τις αμαρτίες μας και να αλλάξουμε ζωή γιατί έρχεται η Οργή του με θυμό να τιμωρήσει την αποστασία και την αμαρτία του ανθρωπίνου γένους. 
Εις την Αποκάλυψη στο τελευταίο βιβλίο της Καινής Διαθήκης στο κεφάλαιο ΙΣΤ-8-9-γράφει ότι έγινε μεγάλος καύσωνας και ότι οι άνθρωποι εζεματίσθησαν και αντί να μετανοήσουν, αυτοί βλασφημούσαν τον Θεόν με τα αμαρτωλά έργα τους! Αυτό το ερώτημα το τελευταίο πρέπει μας προβληματίσει ιδιαιτέρως. 
Πως ο Άγιος Ιωάννης που έγραψε την Αποκάλυψη προ –2000- ετών γνώριζε ότι θα γίνει Καύσωνας ‘’η ότι θα συμβεί το Τσερνομπίλ (Αποκ-η-11-) ή ότι θα έχουμε τηλεοράσεις ( Αποκ.ΙΑ-9) και τόσα άλλα που συμβαίνουν επί των ημερών μας; Ένας είναι ο δρόμος. Η Πίστη και η Μετάνοια που μας ζητάει ο Κύριος και αλλάζοντας ζωή να δώσουμε δόξα στο Θεό..ΕΡΧΟΥ ΚΑΙ ΙΔΕ. (Ιωάννη-Α-47) Με Αγάπη Θεού για τους ταλαντευόμενους. (Ιεροδιάκονος Εκτάριος, Τιβεριάς, Ισραήλ Ιεροσόλυμα, ορθόδοξο έντυπο που διανεμήθηκε στην εκκλησία μας) 

Συγχώρησέ μας, Κύριε

Εγώ για σε σταυρώθηκα άνθρωπε στη γη, 
τις πίκρες σου φορτώθηκα, σ' αγάπησα πολύ. 
Για σένα τα υπέμεινα του κόσμου τα δεινά
τις προσβολές ανέχθηκα, ραπίσματα φρικτά. 
Στην κεφαλή μου βάλανε αγκάθινο στεφάνι
δεν σκέφθηκαν οι άνομοι τι πράξεις είχαν κάνει.
Τα χέρια μου καρφώσανε με τρομερά καρφιά με λόγχη μου πληγώσανε και μίσος τα πλευρά. Το αίμα μου εκύλησε στη γη του Γολγοθά για σένα τα υπέμεινα άνθρωπε τα δεινά.
Ξίδι φρικτό με πότισαν, δεν μου 'δωσαν νερό, με μίσος μου τρυπήσανε το δεξιό πλευρό. 
Με βρίσανε, με γδύσανε, με κτύπησαν αγρίως κι εγώ τους συνεχώρησα για πάντα, αιωνίως. Οι μαθητές μου κρύφτηκαν, δε στάθηκαν σιμά μου
κι ο Πέτρος μ' απαρνήθηκε, τότε που' ρθε κοντά μου. 
Είπε πως δεν με γνώριζε, πριν πετεινός λαλήσει κι όταν αυτός ακούστηκε, είχε μετανοήσει. Και σαν ληστή με κρέμασαν εν μέσω δυο ληστών τα κρίματα φορτώθηκα κι αυτών των σταυρωτών. 
Έτσι σας συμφιλίωσα με το Θεό Πατέρα
και θα' στε στον Παράδεισο μαζί μου κάποια μέρα. 
Συγχώρησέ μας Κύριε. Για όσα έχεις κάνει
πώς να Σ' ευχαριστήσωμεν μια ζωή δεν φτάνει. 
Μνήσθητί μου Κύριε εν τη Βασιλεία σου. 
(Σωτηρία Παπαχρήστου) 
Καθώς θα αντικρίσουμε και εφέτος τον Κύριο επάνω στον Σταυρό και θα ακούσουμε τα σχετικά κείμενα των ιερών Ευαγγελίων, ας θυμηθούμε αυτή τη βασική αλήθεια: ότι Εκείνος θα πρέπει να είναι βασιλιάς του εσωτερικού μας κόσμου και της όλης αναστροφής μας. Τα αισθήματά μας, οι εσωτερικές σκέψεις, κινήσεις και διαθέσεις μας να συμφωνούν με το θέλημά Του. Και η όλη συμπεριφορά μας να βρίσκεται κάτω από τον έλεγχο της δικής Του βασιλικής εξουσίας. (Σκέψεις ιεράρχη)  

Καλημέρα σας! Καλή και ευλογημένη Μεγάλη εβδομάδα! 
Χρόνια ευλογημένα σε όλους σας! Καλή Ανάσταση! 

4 σχόλια:

kwstas karadimas είπε...

ανθη μου καλησπερα. Καλη μεγαλη ευδομαδα Ευχόμαστε σε όλους αυτές τις Άγιες ημέρες να τις περάσετε μαζί με τα αγαπημένα σας πρόσωπα όσο καλύτερα μπορείτε. Καλό Πάσχα σε όλους και Καλή Ανάσταση! Το Φως της Αναστάσεως, ας γίνει φωτεινός φάρος στη ζωή μας και να μας χαρίζει πάντοτε υγεία. (κωστας!!αθανασια!!χρυσαυγη)

ΑΝΘΗ είπε...

Καλημέρα, Κώστα, Αθανασία, Χρυσαυγή!

Καλή εβδομάδα και σε όλους εσάς, τους φίλους μου. Σας ευχαριστώ για τις πανέμορφες ευχές σας!

Η αγάπη που δένει τον καθένα σας με το κόσμο και μεταξύ σας εύχομαι να ζεσταίνει πάντοτε την καρδιά σας, εφόσον στο τιμόνι του πλοίου που λέγεται ζωή θα είναι ο αναστημένος Χριστός!

Καλή Ανάσταση και χρόνια ευλογημένα!
Και μην ξεχνάτε: "Ήθελα μες στις φούχτες μου χαρές χιλιάδες να ΄χα,
να τις μοιράσω απλόχερα στους φίλους μου το Πάσχα!"

Φιλιά σε όλους!

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Πέρασα οπως κάνω παντα στους φιλους για ν αφησω τις ευχες μου.Πασχαλινες δεχτείτε ευχες απο την καρδια βγαλμένες,ολες οι μέρες της ζωής σας να είναι αναστημένες.Καλη Ανάσταση και Καλό Πάσχα!!!
░☆✿❥❥❥♥♥☆░☆✿❥❥❥♥♥☆░☆✿❥❥❥♥♥☆░☆✿❥❥❥♥♥☆░☆✿❥░☆✿❥❥❥♥♥☆░☆Απολυθηκα και ξαναγυρισα!!

ΑΝΘΗ είπε...

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS,

Καλός πολίτης πλέον!!!!!
Χαίρομαι για την περάτωση των στρατιωτικών σου υποχρεώσεων. Σε ευχαριστώ για τις ευχές σου! Σου στέλνω μια μαντινάδα πασχαλινή:
"Η φλόγα της Ανάστασης να ανάψει στην καρδιά σου, για να κρατήσει ζωντανά όλα τα όνειρά σου"!

Καλή και ευλογημένη Ανάσταση!

Related Posts with Thumbnails