Η παιδεία είναι εκ φύσεως λιμάνι-καταφύγιο- για όλους τους ανθρώπους (Μένανδρος)--Το πιο σημαντικό είναι να μη σταματάς ποτέ να ρωτάς. Η περιέργεια έχει το δικό της λόγο ύπαρξης (Άλμπερτ Αϊνστάιν)--Μάθε να αγαπάς αυτούς που δεν πληγώνουν την αγάπη (Γ. Ρίτσος)--Τα εμπόδια δεν με πτοούν: καθένα από αυτά ενδυναμώνει τη θέληση για το ξεπέρασμά του (Λεονάρντο ντα Βίντσι)--Η πεμπτουσία της γνώσης είναι όταν την έχεις να την εφαρμόζεις κι όταν δεν την έχεις να ομολογείς την άγνοιά σου (Κομφούκιος) --Όλοι σκέπτονται να αλλάξουν τον κόσμο και κανείς τον εαυτό του (Λέων Τολστόι) --Ό, τι επαναλαμβάνουμε μας καθορίζει (Αριστοτέλης) --Δεν αγαπούν αυτοί που δεν δείχνουν την αγάπη τους (Σαίξπηρ) --Η αρετή είναι μια κατάσταση πολέμου και για να ζήσουμε μ' αυτήν πρέπει να πολεμάμε με τον εαυτό μας (Ζαν Ζακ Ρουσσώ) --Ό,τι είναι η γλυπτική για ένα κομμάτι μάρμαρο, είναι και η μόρφωση για την ψυχή (Τζότζεφ Άντισον) --Ο μέτριος δάσκαλος λέει. Ο καλός δάσκαλος εξηγεί. Ο ανώτερος δάσκαλος επιδεικνύει. Ο μεγάλος δάσκαλος εμπνέει (Γουίλιαμ Άρθουρ Γουόρντ)--Ο αληθινά σοφός δάσκαλος δεν σε προσκαλεί στον οίκο της σοφίας του, αλλά σε οδηγεί στο κατώφλι του δικού σου πνεύματος (Χαλίλ Γκιμπράν)



Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Το Διαδίκτυο και οι νέοι





Στον 21ο αιώνα το Διαδίκτυο είναι το πιο έγκυρο μέσο ενημέρωσης, καθώς μας βοηθά να πληροφορούμαστε για όλα τα γεγονότα που γίνονται παντού στον κόσμο. Στις μέρες μας ο κόσμος του Ίντερνετ είναι το μεγαλύτερο μέσο ενημέρωσης, διότι προσφέρει τα πάντα μέσα σε τρία δευτερόλεπτα! Όλοι στην εποχή μας αναζητούν διάφορους τρόπους ενημέρωσης: εφημερίδες, ραδιόφωνο, τηλεόραση, διαδίκτυο. Το διαδίκτυο όμως είναι το μόνο από αυτά που εξάπτει την περιέργεια, αλλά γλιτώνει από το χάσιμο περιττού χρόνου: μια εργασία την "γουγλίζεις" στο Ίντερνετ και την έχεις έτοιμη σε λίγα μόνο λεπτά! 
Βέβαια, η σημερινή νεολαία ασχολείται μόνο με την εικόνα, εφόσον δεν κεντρίζεται διαφορετικά το ενδιαφέρον της. Η κίνηση των κουμπιών του πληκτρολογίου γίνεται με αστραπιαία ταχύτητα και με μαγικό τρόπο! Νέα παιδιά είναι έτοιμα να περιηγηθούν στις ιστοσελίδες του Διαδικτύου, το οποίο έχει υποκαταστήσει όλα τα άλλα μέσα ενημέρωσης, κυρίως την τηλεόραση.
Η εισβολή του διαδικτύου είναι κυρίαρχη, εφόσον βοηθάει τους πάντες να ανακαλύψουν όποια πληροφορία θέλουν, ενώ ταυτόχρονα ακούνε και μουσική. Ακόμα και οι εφημερίδες μέσω Ίντερνετ διατίθενται δωρεάν! Στο διαδίκτυο μάλιστα υπάρχει ελευθερία απόψεων που βοηθούν κάποιον να διατυπώσει άποψη και να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα, διαβάζοντας όλες τις γνώμες. Μπορούμε πλέον να μπούμε στο Ίντερνετ ακόμα κι από το κινητό μας.
Ο παγκόσμιος ιστός όμως αποτρέπει τη νεολαία από το διάβασμα, μια και με τη συχνή χρήση των παιχνιδιών, δεν ψυχαγωγείσαι μόνο, αλλά ωθείσαι και στη βία.
Δυστυχώς όμως κάνει και αντικοινωνικά τα νέα παιδιά, επειδή τα απομονώνει από την άμεση επικοινωνία με τους φίλους τους, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που κάποιος παραμελεί ό, τι έχει να κάνει εξαιτίας του. Κι ακόμη παραπληροφορεί με ψεύτικες ή άσχετες ειδήσεις το κοινό, διότι πρέπει να ελέγξεις την ακρίβεια των πληροφοριών, καθώς οι ειδήσεις αλλοιώνονται!
Παλιότερα η τηλεόραση υποκατέστησε το ραδιόφωνο στην ενημέρωση. Σήμερα μπορεί το μαγικό κουτί να μας ενημερώνει και να μας ψυχαγωγεί, αλλά δεν μας προσφέρει αμεσότητα: λόγου χάρη, μπορεί κάποιος οδικός χάρτης να έχει αλλάξει, οπότε η τροποποίηση εκεί δεν πραγματώνεται μέσα σε λίγα λεπτά, όπως στο διαδίκτυο. Επίσης, στην τηλεόραση κυριαρχεί το συμφέρον, μια και διάσημοι δημοσιογράφοι αποκρύπτουν σκάνδαλα διάσημων, επειδή είναι φίλοι με τους ιδιοκτήτες των καναλιών. 
Παράλληλα όμως με την ενημέρωση, το Διαδίκτυο κρύβει παγίδες: η εξάρτηση των παιδιών από τα ηλεκτρονικά παιχνίδια, η σεξουαλική παρενόχληση μέσω συνομιλιών, η βία, ο ηλεκτρονικός τζόγος, η παιδική πορνογραφία, αλλά και οι απειλές αγνώστων σε αφελείς ψυχές, είναι ίσως οι σοβαρότεροι κίνδυνοι για τους νέους. 
Θυμάμαι κάποιο παιδί μου έγραφε σε μια έκθεση: "Κάνω κατάχρηση με το Ίντερνετ, γιατί πιστεύω πως είμαι ξέγνοιαστος σε έναν κόσμο που δεν με πνίγει, όπως όταν με προσβάλλουν μέσα στο χώρο του σχολείου. Μέσα στο διαδίκτυο νιώθω ασφαλής, γιατί δεν μου φωνάζουν οι γονείς μου και μπορώ να δημιουργώ το δικό μου τρισδιάστατο κόσμο, μακριά από τον άδικο κόσμο που υπάρχει γύρω μου". 

Καλημέρα σας! Καλή και ευλογημένη εβδομάδα!  

 

8 σχόλια:

Mysteri planet είπε...

Χαίρετε αγαπητή Ανθή ήρθα να ευχηθώ καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα !

Τώρα τελευταία δεν έχω τον κατάλληλο χρόνο και αργώ πάρα πολύ να ασχοληθώ με το μπλοκάκι μου και με τους φίλους του διαδικτύου,αλά πραγματικά μου αρέσει. Δεν ξέρω αλλά εμένα μου αρέσουν και τα παιχνίδια και μάλιστα αυτά που με κεντρίζουν το ενδιαφέρον είναι το LINEAGE και πολλά αλλά με μυθολογία , μυστηρίου, παρόλο που έχω ηλικία που δεν βρίσκουν κάποιοι ενδιαφέρον σε αυτά εμένα μου αρέσει και το playstation 2 & 1 δεν πήρα το τρία γιατί έχω πολλά παιχνίδια από αυτά τα δυο και το θέμα ότι παιχνίδια μυστηρίου και μυθολογίας έχουν βία και αποκρυφισμό αλλά τη να κάνω αφού με αρέσουν :) δεν ασχολούμαι βέβαια με τις ώρες αλλά ...
Η χρήση του Διαδικτύου προσφέρει ποικίλα οφέλη στο καθένα που είναι πρόθυμος να το χρησιμοποιήσει. Το τεράστιο ποσό διαθέσιμης πληροφορίας και οι πολλές χρήσεις που κάποιος μπορεί να έχει μέσω του Διαδικτύου το έχουν κάνει το πολυτιμότερο εργαλείο στις διάφορες θέσεις της ζωής ενός ατόμου. Το Διαδίκτυο έχει ένα τεράστιο ποσοστό δημοσιεύσεων που προστίθενται καθημερινά και εξελίσσεται ως η ισχυρότερη πηγή πληροφορίας. Επίσης, η χρήση του Διαδικτύου έχει κάνει τις εργασίες ευκολότερες και απλές, στόχοι που θα έπαιρναν ένα τεράστιο χρονικό διάστημα πριν τώρα θέλουν μόνο μερικά λεπτά. Επιπλέον, το Διαδίκτυο έχει γίνει ένα μεγάλο εργαλείο για τις τράπεζες, που προσφέρουν την πιθανότητα να κάνουν συναλλαγές γρήγορα και ακίνδυνα. Προσφέρουν επίσης μια ισχυρή πηγή για αγορές και ευκολία να παραδώσει τα προϊόντα σας κατ' ευθείαν στο σπίτι σας. Επιπλέον, η διαδεδομένη χρήση του Διαδικτύου έχει ανοίξει νέους τομείς εργασιών σε όλες τις χώρες και έχει επεκτείνει τις διαθεσιμότητες εργασίας από το σπίτι. Τέλος, το Διαδίκτυο είναι ένα από τα πολυτιμότερα εργαλεία στην εκπαίδευση δεδομένου ότι παρέχει ένα τεράστιο ποσό πληροφοριών και είναι μια μέγιστη πηγή αναφοράς για τους εκπαιδευτικούς και τους σπουδαστές. Οι ηλεκτρονικές βιβλιοθήκες είναι εξαιρετικά σημαντικές για τους φοιτητές πανεπιστημίου που ψάχνουν επιστημονικές πληροφορίες για τις σειρές μαθημάτων τους. Ένα άλλο σημαντικό όφελος του Διαδικτύου είναι η δυνατότητά του να ελαχιστοποιήσει τις αποστάσεις και να παρέχει τις υπηρεσίες επικοινωνίας αποτελεσματικά και χωρίς οποιοδήποτε κόστος. Γενικά, το Διαδίκτυο είναι ένα πολυεργαλείο με εφαρμογές σε κάθε πτυχή της ζωής κάποιου. Λέγετε ότι θέλουν να καταργήσουν τα μπλοκ και δεν θα γραφή ο καθένας τη θέλει απλά θα υπάρχουν όλα σε μορφή εγκυκλοπαίδειας και διαφήμισης του εμπορίου , όπως και να έχει μπει στη ζωή μας πλέον, αλλά και χωρίς αυτό μπορούμε !

Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα αγαπητή Ανθή θα ήθελα να πω και άλλα πάνω στο θέμα , μια άλλη φορά !

Mysteri planet

ΑΝΘΗ είπε...

Αγαπητέ Mysteri planet, χαίρετε!

Σαφώς και η χρήση του διαδικτύου είναι να εξυπηρετεί το σύνολο των χρηστών του ως πολυεργαλείο.

Αν και διαφωνώ με τη χρήση των βιντεοπαιχνιδιών (για αυτό και κυνηγώ τους μαθητές μου, όταν γίνεται ανεξέλεγκτα), νομίζω ότι πρέπει να καταθέτουμε τη δική μας άποψη για ένα θέμα, χωρίς να αντιγράφουμε τις απόψεις άλλων.

Καλή ανάσταση!

Mysteri planet είπε...

Καλημέρα αγαπητή Ανθή ! Μια που βρήκα τον χρόνο, έχω ακόμα κάποιες σκέψεις , αυτοί τη φορά όχι μόνο τα θετικά + αρνητικά για το διαδίκτυο , τα παιχνίδια και άλλες ελλείψεις. Καταρχήν να τονίσω ότι δοκίμιο που που έβαλα στο πρώτο σχόλιό μου με καλύπτει όσων αφορά τα θετικά του δικτυακού ιστού, ποτέ δεν θα έγραφα τις απόψεις άλλων αν δεν συμφωνούσα με αυτές .

Η χρήση των βιντεοπαιχνιδιών γίνετε δυστυχώς ανεξέλεγκτα, αν και πολλά απ΄ αυτά είναι απαράδεχτα στο σύνολό τους, δεν απορρίπτομε βέβαια τα παιχνίδια που ακονίζουν το μυαλό και τα διδακτικά. Θέλω να τονίσω επίσης ότι με τα βιντεοπαιχνίδια έχει διορθωθεί το μονότονο χρώμα του που στην κυριολεξία πάθαινε κανείς τυφλώσει ειδικά αυτοί που η δουλειά τους ήτανε στον υπολογιστή , Η Google έκανε τα πρώτα βήματα σε αυτό τον τομέα γιατί με τα πολλά χρώματα και εναλλαγές κίνησις που έχει ένα παιχνίδι δουλεύει η κόρη του ματιού με αποτέλεσμα να αποφεύγετε η κούραση και των ματιών έτσι σιγά και τα προγράμματα έγιναν πολύχρωμα αλλά και πολλά έχουν τη χρίση ενός τρόπου χρίσεις παιχνιδιού ακόμα και ο blogger.com που έχουμε δουλεύει με αυτό τον τρόπο.

Βέβαια τα παιχνίδια βίας και σατανισμού ,απόκρυφα μηνύματα ,εθίζουν πάντα τους νέους π.χ. το Lineage είναι ένας ολόκληρος κόσμος που κινεί μόνο χρήστης και όμως υπάρχουν νέοι που κάθονται τρις ήμερες άγρυπνη για να κινήσουν τον χαρακτήρα τους , ΄τώρα ποιος φταίει ο νέος η το παιχνίδι ; μάλλον ο νέος φταίει αφού το παιχνίδι έχει την δυνατότητα αποθήκευσις δεδομένον και δεν χρειάζεται να παίζει από την αρχή .
Τέλος κατά τη γνώμη μου αυτό που λύπη από το ίντερνετ είναι π.χ μία εγκυκλοπαίδεια να δουλεύει σαν πρόγραμμα με εικόνες πλούσιο λεξικό εννοιών και όρων βίντεο κ.λ.π.

εικωνοακουστικό λεξικό χρήσιμο θα ήταν και αυτό ! αυτά προς το παρών καλή μου άνθη το θέμα συνεχίζετε περιμένω την άποψη σου να είσαι πάντοτε καλά !

Μysteri planet

ΑΝΘΗ είπε...

Καλημέρα, Msyteri planet!

Φαἰνεται ότι δεν έγινα κατανοητή. Θα σε παρακαλέσω αγαπητέ μου φίλε να μην αντιγράφεις διευθύνσεις και δοκίμια άλλων, ακόμα κι αν σε καλύπτουν. Η ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΓΝΩΜΗ θα με ενδιέφερε, όχι κείμενα ωραία που τα βρίσκω εύκολα στο νετ!

Καλή πορεία στη Μεγάλη εβδομάδα και Καλή Ανάσταση!

Mysteri planet είπε...

Καλημέρα και πάλη καλή μου Ανθή καλά έκανες και μαι ξεκίνησες ώστε να γράψω την γνώμη μου πάνω στο θέμα ,εξάλλου το έχω απόδειξη σε άλλα σχόλιά μου ότι πάντα γράφω τη γνώμη μου καθαρά και ξάστερα . και όταν γράφω κάτι άλω από μια άλλη πηγή πάντα σε ενημερώνω αλλά και το γράφω στις αναρτήσεις μου σε σύνδεσμο,εδώ δεν το έπραξα και ζητώ συγνώμη ! από την άλλη πιστεύω όλοι κάπου στηριζόμαστε για να γράψουμε σε γνώμη όχι καθεαυτού εμείς ,να γράφουμε γνώμες άπλα με διαφορετικά λόγια όπως : το ίντερνετ έχει πολλούς κινδύνους και να ένας τρόπος πως θα αποφύγουμε αυτούς κ.τ.λ κ.τ.λ .

Να μην μακρολογώ στα παραπάνω σχόλιά μου αναφέρομαι και στα βιντεοπαιχνίδια - παιχνίδια και δίνω κάποιες πληροφορίες για την θετική πλευρά - αρνητική , για την αρνητική πλευρά του ίντερνετ φταίμε εμείς οι άνθρωποι μεγάλοι και νέοι όσους νόμους δικαίου υπάρχουν στο διαδίκτυο και πάλη τσαλαπατιούνται από την ελευθερία του καθενός τουτέστιν ο άθεος έχει ελευθερία να γράψει την γνώμη του ,πολύ καλά μέχρι εδώ και το σεβόμαστε αλλά τις περισσότερες πολλοί από αυτούς πάντα χλευάζουν με ένα έξυπνο τρόπο και περνούν τη συκοφαντία και τη δυσφημήσει . Από την άλλη πλευρά υπάρχουν και οι δίκαιοι που δεν πειράζουν κανένα και απλά λένε τη γνώμη τους ! Εκτός κάποιων περιπτώσεων που είναι εκτός ελέγχου και εδώ πρέπει να τονίσω ενώ υπάρχουν οι νόμοι επειδή δεν ασχολείται κανένας το κακόγουστο παραμένει εκεί για πολύ καιρό τουτέστιν η σελίδα αν έχεις ακουστά Παΐσιος παστίτσιο που κάποιοι αν δεν έκαναν αναφορά μαζεμένοι δεν θα έκλινε .Θέλω λοιπόν να πω ότι πολλές φόρες λόγο αδιαφορίας - η εγώ δεν ασχολούμαι μαι αυτούς - γιατί να το κάνω - εγώ και πόσοι ακολουθούν ενωμένοι; ο νόμος δεν θα λειτουργήσει ποτέ σωστά μαι αποτέλεσμα το κακό να παραμείνει για πολύ καιρό , παιδική πορνογραφία - αιρέσεις - εριστική , υβριστικοί . και δεν είναι καθόλου εύκολο να πράξουμε ορθός .

Κλίνοντας προς το παρόν γιατί το Θέμα δεν τελειώνει εδώ έχω βρει ένα βίντεο στο youtube για την προστασία το παραθέτω για όλους μας .
https://www.youtube.com/watch?v=W7nb6kXzg5g
στο επόμενο σχόλιό μου θα είναι για το youtube και γενικά για την νεολαία αν και όλοι έχουμε το λόγο μια και είμαστε στο διαδίκτυο .

Πιστεύω αυτό το σχόλιο να βάζει σε σκέψη τους αναγνώστες σε χαιρετώ αγαπητή Ανθή θα επανέλθω .

Myseri planet

ΑΝΘΗ είπε...

Αγαπητέ Mysteri planet,

Προσωπικά ενημερώνομαι μέσω νετ, αλλά δεν αντιγράφω κείμενα, για να πω τη γνώμη μου. Δόξα τω Θεώ, μπορώ και έχω άποψη, χωρίς να ενστερνίζομαι απόψεις άλλων.

Άλλωστε, το διαδίκτυο είναι χωνευτήριο, αλλά και πηγή τροφοδοσίας. Τα πάντα συντηρούνται μέσα του, αλλά και τα πάντα χωρούν, μια και στη δημοκρατία η ελεύθερη έκφραση δεν περιορίζεται. Έτσι, εφόσον το Ίντερνετ αντικατοπτρίζει τη μικρή μας κοινωνία, ο καθένας μπορεί να μιλήσει ελεύθερα, άσχετα αν σέβεται ή όχι.

Κι εγώ έχω βρει ιστοσελίδες , οι οποίες όχι μόνο δεν με ικανοποιούν, αλλά και με προσβάλλουν. Παλαιότερα επισκεπτόμουν και πολλά blogs, λέγοντας τη δική μου γνώμη. Όμως, αφού συναντούσα τυχάρπαστους, οι οποίοι λάτρευαν την επίθεση-ιδιαίτερα τη θρησκευτική-, καθώς τους αναζωογονούσε, σταμάτησα τέτοιου είδους «σπορ».

Η πρώτη δουλειά είναι να απομονώνω ό, τι δεν μου αρέσει, ώστε να μην ξαναμπαίνω. Βεβαίως, σε οτιδήποτε υπάρχει υπερβολή, νομίζω πως υπάρχει δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος, η οποία προστατεύει όσους δεν συμμορφώνονται με την ηλεκτρονική γλώσσα. Τα πάντα είναι θέμα ΔΙΚΗΣ ΜΑΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ.

Ακόμα και τα βιντεοπαιχνίδια έχουν κόστος στη ζωή μας: πολλοί μαθητές μου έγιναν κατακίτρινοι από την αϋπνία, αλλά και την ασιτία, για να παίζουν ηλεκτρονικά παιχνίδια. Σημασία όμως δεν έχει ό, τι μας αρέσει και μας ψυχαγωγεί, αλλά ό, τι είναι χρήσιμο και ωφέλιμο για την ψυχική μας υγεία. Με την προσευχή φωτίζει ο Κύριος!

Πολύ χρήσιμη η ιστοσελίδα από το youtube!


Καλημέρα!

Mysteri planet είπε...

Χαίρετε και πάλη αγαπητή Ανθή ! προσωπικά εγώ ενημερώνομαι από πολλές πηγές και καταλήγω στο επιθυμητό αποτέλεσμα ,ούτε εγώ αντιγράφω απόψεις να το ξεκαθαρίσουμε αυτό ! Εγώ κάνω και το εξής αντιγράφω τη γνώμη του άλλου ,φυσικά λέω τον σύνδεσμο αν χρειαστεί ώστε ο αναγνώστης να ενημερωθεί,και μετά γράφω τη γνώμη μου καθαρά, ξάστερα σαν διάλογο η σαν διδαχή ακουστικά παρόλο που είναι γραπτή φαίνεται σαν διάλογος και όχι ένας γραπτός ξύλινος λόγος αυτό πρέπει να το διαπίστωσες και στις αναρτήσεις του blogg μου .

Και να πάμε στο θέμα μας πολύ καλά το είπες ο χειρισμός του διαδικτύου εξαρτάτε από την δική μας επιλογή πως το χειριζόμαστε , δηλαδή δεν φταίει το ίντερνετ αν κάποιος είναι τρις μέρες ξύπνιος σε ένα υπολογιστή σε ένα δικτυακό βιντεοπαιχνίδι. όλα πρέπει να τα χειριζόμαστε με μέτρο. Και στο κάτω κάτω γιαυτό είναι ελεύθερο αν παράδειγμα είχε μόνο κάποιες ώρες λειτουργίας σίγουρα θα γκρινιάζαμε οι περισσότεροι.

Υπάρχουν και τα παρατράγουδα όμως από το ίδιο το ίντερνετ για παράδειγμα φτιάχνω εγώ ένα βίντεο στο κανάλι YouTube η και τα δικά σου βίντεο και κάποιο από αυτά ξαφνικά σου λέει: λόγο πνευματικόν δικαιωμάτων τις Sony το βίντεο δεν προβάλετε πλέον και εσύ και εγώ και όλοι μας λέμε με το δίκιο μας γιατί ; Τα πνευματικά δικαιώματα ναι τα σέβομαι αλλά όπως πάντα μόνο τα πνευματικά δικαιώματα των εταιριών είναι τα ποιο άδικα.
Και έτσι το σύστημα του αθεϊσμού κατάργησε σχεδόν όλα τα βίντεο θρησκευτικού περιεχομένου να μην προβάλλονται σε άλλες χώρες . Αυτό που σου λέω είναι αληθές θα ήθελα τη γνώμη σου πάνω σε αυτό το θέμα .
Αυτά αγαπητή Ανθή χαίρομε πάντα να κάνω διάλογο μαζί σου καιρός να αφήσουμε τους νέους να πουν τη γνώμη τους . Εξάλλου ο τίτλος του θέματος "Το Διαδίκτυο και οι νέοι" Εύχομαι πάντα να είσαι καλά πάντα με χαμόγελο και η Ανάσταση του Χριστού Και Θεού μας να αναστήσει τον παλιό άνθρωπο μέσα μας και να γίνουμε καλύτεροι αμήν .

σε χαιρετώ με φιλική αγάπη Mysteri planet

ΑΝΘΗ είπε...

Αγαπητέ Mysteri Planet,

Τα πνευματικά δικαιώματα είναι πρόσχημα κάποιων και προσωπικά δεν με απασχολεί. Χαίρομαι πάντως που συμφωνούμε.

Καλή ανάσταση!

Related Posts with Thumbnails