Η παιδεία είναι εκ φύσεως λιμάνι-καταφύγιο- για όλους τους ανθρώπους (Μένανδρος)--Το πιο σημαντικό είναι να μη σταματάς ποτέ να ρωτάς. Η περιέργεια έχει το δικό της λόγο ύπαρξης (Άλμπερτ Αϊνστάιν)--Μάθε να αγαπάς αυτούς που δεν πληγώνουν την αγάπη (Γ. Ρίτσος)--Τα εμπόδια δεν με πτοούν: καθένα από αυτά ενδυναμώνει τη θέληση για το ξεπέρασμά του (Λεονάρντο ντα Βίντσι)--Η πεμπτουσία της γνώσης είναι όταν την έχεις να την εφαρμόζεις κι όταν δεν την έχεις να ομολογείς την άγνοιά σου (Κομφούκιος) --Όλοι σκέπτονται να αλλάξουν τον κόσμο και κανείς τον εαυτό του (Λέων Τολστόι) --Ό, τι επαναλαμβάνουμε μας καθορίζει (Αριστοτέλης) --Δεν αγαπούν αυτοί που δεν δείχνουν την αγάπη τους (Σαίξπηρ) --Η αρετή είναι μια κατάσταση πολέμου και για να ζήσουμε μ' αυτήν πρέπει να πολεμάμε με τον εαυτό μας (Ζαν Ζακ Ρουσσώ) --Ό,τι είναι η γλυπτική για ένα κομμάτι μάρμαρο, είναι και η μόρφωση για την ψυχή (Τζότζεφ Άντισον) --Ο μέτριος δάσκαλος λέει. Ο καλός δάσκαλος εξηγεί. Ο ανώτερος δάσκαλος επιδεικνύει. Ο μεγάλος δάσκαλος εμπνέει (Γουίλιαμ Άρθουρ Γουόρντ)--Ο αληθινά σοφός δάσκαλος δεν σε προσκαλεί στον οίκο της σοφίας του, αλλά σε οδηγεί στο κατώφλι του δικού σου πνεύματος (Χαλίλ Γκιμπράν)



Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

Φιλοσοφούμεν γενεθλιάζοντας!



flower and butterfly circle icon Pictures, Images and PhotosΣτις 15 Ιουνίου 2010 μια ακόμη χρονιά ''φορτώθηκε'' στην πλατούλα μου! Και μιλώ ειρωνικά, βέβαια, γιατί για μένα τα χρόνια δεν είναι βάρος, αλλά ο δρόμος που οδηγεί προς την αρετή. Κι όπως έλεγε ο Ζαν Ζακ Ρουσσό(ώ): "Η αρετή είναι μια κατάσταση πολέμου και για να ζήσουμε μ' αυτήν πρέπει να πολεμάμε με τον εαυτό μας". Λένε πως ο χρόνος ωριμάζει τον άνθρωπο, καθώς οι πολύτιμες εμπειρίες μετασχηματίζονται σε κατασταλαγμένη σοφία. Συνηθίζουμε μάλιστα σε σημαντικές μέρες να ιχνηλατούμε σε μονοπάτια περισυλλογών, κάνοντας απολογισμό της χρονιάς που πέρασε, ίσως και με δέος για τα κρυμμένα μυστικά και ντοκουμέντα του βίου μας. Αν θεωρητικά η ηλικία δοκιμάζει την πείρα της ζωής,  ποια άραγε λογική αιτία αποσαφηνίζει το ότι μεγαλώνοντας παλιμπαιδίζουμε; Μήπως η χαμένη νιότη ή η διάθεση της ανεμελιάς;



                 
Πάντως όταν κάποιος θυμάται ότι γεννήθηκε, νιώθει ότι η ζωή είναι όμορφη...  









Ονειρεύεται τούρτες (χωρίς κεράκια)...       

  
Hug Glitter Graphics









Φιλικά πρόσωπα....! Αγκαλίτσες και φιλάκια....


Γενέθλιος μέρα... η μέρα που άνοιξε ο δικός σου ήλιος την πόρτα της ζωής..! Σαφώς, σύμφωνα με την Ορθόδοξη εκκλησία, οι χριστιανοί δεν γιορτάζουμε γενέθλια, μια και θεωρείται ειδωλολατρικό έθιμο, μια παγανιστική εορτή που θύμιζε το προνόμιο των Φαραώ της Αιγύπτου, την αρχαιότερη καταγραφή γενεθλίων (3000 π.Χ.), αφού η θεά Μεσκνέτ θωρούνταν στην αιγυπτιακή θρησκεία ως  η προστάτις τις γέννησης. Αργότερα, οι αρχαίοι Έλληνες καθιέρωσαν τις εορτές των θεών σε μηνιαία βάση. Και δεν είναι τυχαίο ότι τη μέρα της γέννησης ενός παιδιού, γινόταν η γενέθλιος δόσις, τελετή προσφοράς δώρων στο νεογέννητο βρέφος. Εξάλλου, στο Βυζάντιο, για τον εορτασμό της επετείου των γενεθλίων του Αυτοκράτορα γινόταν συμπόσιο στο παλάτι με χορούς και τραγούδια. Περιγραφή ενός τέτοιου συμποσίου, εξ αφορμής των γενεθλίων του Ιουστινιανού, καταγράφει προσκεκλημένους, οι οποίοι χόρευαν γύρω από το τραπέζι τραγουδώντας εναλλάξ τα βασιλίκια, δηλαδή τραγούδια με ευχές προς τον Αυτοκράτορα. 
Η λέξη γενέθλιος πάντως παραπέμπει στις λέξεις γενέθλη/γενέτλη/γένεθλον που η σημασία τους είναι γενεά, φυλή, οικογένεια, γέννηση, αρχή, χρόνος, εποχή, πατρίδα. Αν κι εμένα, η λέξη μου θυμίζει την ιδιαιτερότητα του εορτασμού των αρίστων από τους κοινούς θνητούς, μια και η ετυμολογία της (πιθανώς) προέρχεται από τις λέξεις: γένος+ἐσθλός, δηλαδή η αριστοκρατική γενιά (έχει το προνόμιο να γιορτάζει).  
Flowers Pictures, Images and PhotosΤο έθιμο των γενεθλίων πήραν από τους Έλληνες οι Ρωμαίοι, συμπεριλαμβάνοντας τα γενέθλια στο ετήσιο εορτολόγιο της κάθε οικογένειας. Μάλιστα, καθιερώθηκαν και επίσημες ημερομηνίες για τα γενέθλια του αυτοκράτορα, της οικογένειάς του και των μελών της Συγκλήτου, που ονομάζονταν Dies Natalis (μέρες γέννησης)
Οι πρώτοι χριστιανοί αρνούνταν να γιορτάζουν γενέθλια, εφόσον πίστευαν στη σημασία του θανάτου και της αιώνιας ζωής. Άλλωστε, αποκορύφωμα και κέντρο εορτασμού για κάθε χριστιανό είναι η Θεία ευχαριστία, η τέλεση της οποίας γίνεται για την ανάμνηση του Κυρίου (Τοῦτο ποιεῖτε εἰς τὴν ἐμὴν ἀνάμνησιν). 
Αναρωτιέται εύκολα όμως κάποιος γιατί λέμε το Γενέθλιο/Γενέσιο της Θεοτόκου ή του Προδρόμου; Και γιατί η εκκλησία δεν δέχεται τη γενέθλιο ημέρα των ανθρώπων, εφόσον εορτάζει τα Χριστούγεννα μόλις από τον 4ο μ.Χ. αιώνα; Η διαφορά έγκειται στη σημασία του γεγονότος. Άλλη σημασία δίνεται στην ανάμνηση μιας θρησκευτικής εορτής, εφόσον όλοι γιορτάζουμε την ονομαστική μας εορτή (πανήγυρις αγίου προσώπου) κι άλλη φυσικά στην κοσμική σημασία του όρου γενέθλια, που θυμίζει την αποθέωση (αναγόρευση σε θεούς) ηγεμόνων, βασιλέων ή τοπικών ηρώων στην αρχαία Ελλάδα των ελληνιστικών χρόνων. 
Κανείς δεν υποτιμά ή υποβιβάζει τη γέννηση κάθε ανθρώπινου πλάσματος, εφόσον είναι δημιούργημα του θεού και μάλιστα με στόχο τη Θέωση. Η διάκριση γίνεται στο πώς γιορτάζουμε και πόση επισημότητα δίνουμε στα γενέθλιά μας. Σαφώς και θα θυμηθούμε τη μέρα που ήρθαμε Θεία Χάριτι στον κόσμο. Κι όπως λένε οι Άγιοι Πατέρες, κυρίως καλό είναι να θυμόμαστε πότε βαπτιστήκαμε και πότε πήραμε τις δωρεές του Αγίου Πνεύματος, μια κι αυτή η μέρα δηλώνει την πνευματική μας αναγέννηση. 
Μπορεί για ορισμένους τα γενέθλια να νοούνται ως εορτασμός της ζωής. Όμως, η δυτική σκέψη και τα πρότυπά της μας κληροδότησαν το birthday (η λέξη στον ενικό) κι εμείς- φανταστείτε πόσο έξυπνοι είμαστε- το μεταφράσαμε σε γενέθλια (η λέξη στον πληθυντικό: το ένα έγινε πολλά!) 
Μάλλον πολλές φορές αναζητούμε χαρούμενες εκδηλώσεις, ώστε να ανακαλύψουμε τη χαμένη μας χαρά και αισιοδοξία. Και μερικές φορές το παράπονο για τα χρόνια που φεύγουν συνηγορεί στη δημιουργία επίπλαστων συγκεντρώσεων, για να γιορτάσουμε τη μια και σημαντική ημέρα που είναι η επέτειος της γέννησης μας. Μα γιατί να γιορτάζουμε μόνο τη μια μέρα και να μην γιορτάζουμε κάθε μέρα; 
Κάθε μέρα, φίλοι μου, πρέπει να τη θεωρούμε γιορτή, εφόσον η ευλογία του Θεού μας επέτρεψε να συνεχίσουμε την περιπλάνησή μας στο μονοπάτι της ζωής, ώστε να ανακαλύψουμε το δρόμο που θα μας οδηγήσει στο Δημιουργό μας. Και το πιο παράξενο: το μονοπάτι της ζωής περνά από το μονοπάτι του θανάτου. Για να ζήσεις, πρέπει να πεθάνεις, έλεγε ο Κύριος. Και βέβαια, η αναφορά των ευλογημένων λόγων Του σχετιζόταν με την παντελή νέκρωση του αμαρτωλού εαυτού μας, εφόσον η νέα ζωή, "ἡ ἐν καινότητι ζωῆς" πορεία του αναγεννημένου ανθρώπου, συνιστά την πνευματική ευτυχία. Κι έχει τελικά σημασία, αν θέλουμε να ζούμε ανθρωποκεντρικά, όπως οι Δυτικοί (καθολικοί και προτεστάντες) ή θεανθρωποκεντρικά, όπως επιτάσσει η Ορθόδοξος λατρεία. Γιατί στη ζωή μας, αξία δεν έχει να είσαι πολύχρονος, αλλά ευλογημένος στα χρόνια που θα ζήσεις. Μπορεί ο Οδυσσέας Ελύτης να εκφράζει το "Παράπονο" για μια ζωή που δεν πρόλαβε να ζήσει.....



αλλά, "ό, τι αξίζει είναι οι στιγμές'' .......



γιατί "τα καλύτερα θα'ρθουν'':

 

42 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μια μικρή διατριβή έκανες πάλι, καθηλώνοντας μας στην οθόνη!

Ακόμη κι αν οι Ορθόδοξοι δεν γιορτάζουμε γενέθλια, εγώ θα σου ευχηθώ Χρόνια γεμάτα με εμπειρίες, γνώση (ναι κι άλλη, για να μας την μεταλαμπαδεύεις με αυτόν τον υπέροχο τρόπο), σοφία, αγάπη, ευημερία, ψυχική υγεία, πνευματική ανάταση και ό,τι άλλο επιθυμείς.

(Και για να γελάσεις και λίγο, άκου ένα τραγουδάκι από Αλκίνοο Ιωαννίδη που βλέπει από μια άλλη σκοπιά τα γενεθλια!)

:)))

http://www.youtube.com/watch?v=IMx_vEr9Vjg

ΧΡΟΝΙΑ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ

Διαβάτης είπε...

Χίλιες ευχές σε μια καρδιά
γεμάτη καλοσύνη ,
που ο θεός μόνο χαρές
αξίζει να της δίνει !

Χρόνια πολλά σου εύχομαι
για τα γενέθλια σου
και να σου στέλνει ο θεός
ότι ποθεί η καρδιά σου.

Μην ξαφνιαστείς αν αισθανθείς
την σκέψη μου κοντά σου
χρόνια πολλά ήρθε να σου πει
για τα γενέθλια σου .

Χρονια πολλα, πολλές χαρές,
θλίψη να μη γνωρίσεις
κι ότι στ' αλήθεια επιθυμείς,
ο Θεός να σου χαρίσει !

Διαβάτης

ΑΝΘΗ είπε...

Καλή μου Κούλα, δεν είμαι άξια να κάνω διατριβές. Μου αρέσει να αναλύω καταστάσεις και γεγονότα αφήνοντας την καρδιά μου να μιλήσει. Σ' ευχαριστώ όμως για τα τόσα ευγενικά λόγια.
Σε υπερευχαριστώ και για τις ευχές. Γενέθλια μπορεί να μη γιόρτασα, αλλά οι ευχές είναι πάντοτε δεκτές, γλυκιά μου!
Γέλασα πολύ με το τραγουδάκι του Αλκίνοου, κυρίως με την καθαρεουσιάνικη γλώσσα της εισαγωγής. Σ' ευχαριστώ για το δώρο σου! Να είσαι πάντα καλά!

ΑΝΘΗ είπε...

Καλή μου Αργυρούλα,

Πολύ όμορφο κι ευγενικό το ποίημά σου! Πραγματικά με συγκινείς!
Εύχομαι ο Θεός να σου χαρίζει τόση καλοσύνη και τόση ευγένεια, όση αποκομίζω διαβάζοντας τις σκέψεις σου!!!

Με αγάπη και πολλά φιλιά από την Αθήνα,

Ανθή

55fm είπε...

Πάλι η καρδούλα σου μίλησε και μας ανακούφισε καλή μου Ανθή!
Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου, υγεία και αγάπη να συνοδεύουν τη ζωή σου.
Ζώ σημαίνει δημιουργώ...δρώ...αυτό κάνεις με τον ομορφότερο τρόπο!
Ευλογημένα να είναι τα χρόνια σου!
Πολλά φιλιά και μια ζεστή αγκαλιά σου στέλνω.

ΑΝΘΗ είπε...

Γλυκιά μου 50 fm,

Να είσαι καλά για τις θερμότατες ευχές σου, όπως και για τα ευγενικά σου λόγια.
Ανταποδίδω τις αγκαλιές και τα φιλιά!

Γιώργος είπε...

Χρονια Πολλά Ανθή να ζησεις και να τα εκατοστήσεις.Παντα δυνατη και ευτυχισμενη να είσαι να μας μεταδίδεις τον στοχαστικό σου παλμό.

Χρονια σου πολλά και παλι.Καλό σου βραδυ

ΑΝΘΗ είπε...

Να είσαι καλά Γιώργο και σε υπερευχαριστώ για τις υπέροχες ευχές σου!
Καλό βράδυ!

Ανώνυμος είπε...

Καλησπερα Αγαπητη Ανθη!χαιρομαι που το κειμενο σου ειχε πολλη αληθεια ...ομως η αγαπη προς τον συνανθρωπο δεν ξεχωριζει επαιτιους,γιορτες,γενεθλια κ.λ.π--Υπαρχει το στιγμα εκεινης της ημερας...πριν χρονια εδωσες το στιγμα σου στην ζωη και ολη η φυσις σε καλοσωρισε μαζι μετον Κυριο μας σαν μια ανθρωπινη προσωπικοτητα θα ελεγα,μεσα σε ολες τις αλλες...με προοπτικη την αγιοτητα Ανθη μου!Ετσι εχω μαθει να τα βλεπω και δεν θα ηθελα να παρεξηγηθω.Ο θΕΟς ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΓΕΝΝΗΘΕΙΣ!Σε αγαπα και σε αγαπησε πριν γεννηθεις πιστευω και σουδωσε χαρισματα εξωτερικα και εσωτερικα.Ετσι λοιπον και μεις οι υπολοιποι σε αγαπουμε και ας μη σε ξερουμε και ας μη γιορταζουμε τα γεννεθλια..δεν εχει καμια σημασια..Για μενα σημασια εχει οτι εισαι χρησιμη στην κοινωνια..προσφερεις κοινωνικο εργο [διακονια ..το λεγω εγω]...σημασια εχει οτι πηρες τη ζωη απο την σωστη πλευρα της..οτι ζεις εν θεω...και κανεις ο,τι μπορεις πιστευω απο ολα αυτα που εχω διαβασει στις αναρτησεις σου και στα σχολια σου σε ξενες αναρτησεις---και αυτο ειναι μεγαλη υποθεση--Ευχομαι λοιπον καλη δυναμη στο εργο σου...Καλη πνευματικη πορεια ...και να ζεις την καθε μερα εν θεω--Συνχωρεσε με αν μιλησα καπως υπερμετρα ...το φερει η μερα και ετσι το αισθανομαι///Με χριστιανικη αγαπη πηνελοπη

Mysteri planet είπε...

Χρόνια πολλά καλή μου Ανθούλα ο Θεός να σε δίνει δύναμη και φώτιση ! και μακροζωία υγιές!

http://www.youtube.com/watch?v=KC7cqT4XSRs&feature=related

Πιστεύω να σου αρέσει !

ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΌ Mysteri planet

ΑΝΘΗ είπε...

Καλή μου Πηνελόπη,
Με συγκινείς πραγματικά, όταν λες πως όλοι εσείς οι διαδικτυακοί μου φίλοι με αγαπάτε. Σε υπερευχαριστώ για τις πανέμορφες ευχές σου. Και να ξέρεις ότι μπορείς να σχολιάζεις όσο θες και για ό, τι θες. Να είσαι σίγουρη ότι θα αντιμετωπίσω με αγάπη και σεβασμό ό,τι γράψεις.
Πραγματικά με τιμά η παρουσία σου! Σου εύχομαι ό, τι επιθυμείς από καρδιάς για μια ζωή μέσα στην αγκαλιά του Θεού! Καλό βράδυ!

ΑΝΘΗ είπε...

Καλέ μου Mysteri planet,
Σε ευχαριστώ για τις ευχές και το τραγούδι σου (όμορφο ήταν!). Αλλά πάνω από όλα σε ευχαριστώ για τη φιλία και το σεβασμό που μου δείχνεις.
Καλό βράδυ!

ANAZHTHΣH είπε...

Γιορτάζεις σήμερα κορίτσι μου;
Φιλιά πολλά και ευχές καρδιάς.
Να είσαι πάντα δημιουργική,δυνατή ,αισιόδοξη κι ευγενική όπως σε γνωρίσαμε.

ΙΛΥΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ είπε...

Χρόνια πολλά!!Ανθή μου..
με όνειρα στη ζωή ταξιδεμένα..
Μια αγκαλιά κι από μένα!!

ΑΝΘΗ είπε...

Καλή μου Αναζήτηση, δεν γιορτάζω σήμερα. Αν και τα γενέθλιά μου είναι 15/6, γιορτάζω κάθε μέρα την ευλογία του Θεού! Σε ευχαριστώ πολύ για τις γλυκές σου ευχές.
Φιλιά και καλό βράδυ!

ΑΝΘΗ είπε...

Σε ευχαριστώ, Πέλα μου. Τα όνειρα υπάρχουν, όσο υπάρχει ο Κύριος, μια κι αυτός δίνει το χαμόγελο και την αισιοδοξία στη ζωή μας!
Αγκαλιά κι από μένα! Καλό βράδυ!

ΦΩΣ ΙΛΑΡΟΝ είπε...

Χρόνια πολλά ! Αγαπητή Ανθή να χαίρεσαι την οικογένειά σου και να φιλοσοφείς πάντα ο Θεός να σε δίνει δύναμη , κουράγιο , γαλήνη!!! σου αφιερώνω και εγώ ένα τραγουδάκι με σεβασμό και φιλική αγάπη http://www.youtube.com/watch?v=hwRGOX6pRRQ


Φωτάκι :-)

Νοσταλγός! είπε...

Χρόνια πολλά και από μένα Καινούριος και νοσταλγός !

ΑΝΘΗ είπε...

Καλημέρα, Φως ιλαρόν
Να είσαι καλά για τις ευχές και για το τραγουδάκι σου. Η φιλία σου δίνει "ιλαρόν φως" στο δρόμο μου. Σου εύχομαι ό, τι ποθείς, φίλε μου.

ΑΝΘΗ είπε...

Νοσταλγέ του 80,
Καλώς ήλθες στην παρέα μας και σε ευχαριστώ για τις ευχές σου.
Καλή σου μέρα!

MATIZ είπε...

Να με και εγώ... ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ !!!! Σου αφιερώνω και εγώ ένα τραγουδάκι του προφίλ μου , εγώ το ακούω ασταμάτητα. Με φιλική αγάπη στην Ανθή !!!

http://www.youtube.com/watch?v=IYI8L3aDhtA&feature=related

ΑΝΘΗ είπε...

ΜΑΤΙΖ σε ευχαριστώ και για τις ευχές, αλλά και για το τραγουδάκι. Αλήθεια, Noapte buna σημαίνει "Καληνύχτα" στα Ρουμάνικα; Το κοριτσάκι πάντως, τραγουδάει αγγελικά!

Ανώνυμος είπε...

να τα εκατοστησεις γεματα υγεια

s_pablo είπε...

Χρόνια πολλά Ανθή και πάντα να χαίρεσαι τη ζωή σου.

ΑΝΘΗ είπε...

Σιωπηλή κραυγή και s_pablo σας ευχαριστώ για τις ευχές σας. Να είστε καλά! Αντεύχομαι για ό, τι επιθυμείτε!

Με τα φτερά της ψυχής είπε...

Γεια σου Ανθή μου, να τα εκατοστήσεις,να σε πάντα καλά,χαρούμενη και ευτυχισμένη!
Κι όπως πάντα η κάθε ανάρτησή σου τέλεια!

ΑΝΘΗ είπε...

Σ' ευχαριστώ καλή μου Ειρήνη για τις ευχές. Οι αναρτήσεις μου είναι έκφραση ψυχής, αλλά με τίποτα τέλειες. Να'σαι καλά πάντως!
Καλό βράδυ!

Ορθόδοξος1980 είπε...

ΑΝ και αργοπορημένα λίγο χρόνια πόλλα και ευτυχισμένα καλή μου Ανθή , ο Θεός να φωτίζει πάντοτε τα βήματα σου.Να είσαι πάντα καλά.

ΑΝΘΗ είπε...

Καλέ μου Ορθόδοξε 1980, σε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου, να είσαι καλά! Αντεύχομαι ολοψύχως!Ο Θεός να φωτίζει το δρόμο σου!

Unknown είπε...

Καλησπερα ενα βραβειο για σενα σε περιμενει στο μπλογκ μου οποτε μπορεις ελα να το παραλαβεις σ ευχαριστω !

ΑΝΘΗ είπε...

Λένα, με αιφνιδίασες!
Σε υπερευχαριστώ για το βραβείο και για τα ευγενικά σου λόγια! Συγχαρητήρια και σε σένα! Από σήμερα το βραβείο σου μαζί με τις ευχαριστίες μου θα κοσμεί το blog μου!

Ανώνυμος είπε...

βραβειακι - δωρακι

zeidoron dtsoukas είπε...

Τις καλύτερες ευχές μου από καρδιάς για υγεία,αγάπη,ευτυχία!
Πολύ όμορφη ανάρτηση κι άκρως σημαντικές οι απόψεις σου για τη Ζωή αγαπητή Ανθή.
Το ίδιο πιστεύω κι εγώ πως η ζωή είναι το σημαντικότερο δώρο που μας χαρίστηκε εξ ου και το "Ζείδωρον"!

ΑΝΘΗ είπε...

Καλή μου Κούλα, έτσι είναι! Βραβειάκι-δωράκι αγάπης και φιλίας, όπως και το δικό σου!

Καλέ μου φίλε Ζείδωρον,
Ναι! Η αγάπη είναι δώρο Θεού και πραγματικά το διαδικτυακό σου όνομα "Ζείδωρον" είναι η καλύτερη απάντηση!
Σε ευχαριστώ τόσο για τις ευχές σου όσο και για τα καλά σου λόγια. Αντεύχομαι από καρδιάς οι επιθυμίες σου να ευλογούνται από τον Κύριο!

ΦΩΣ ΙΛΑΡΟΝ είπε...

Χαίρετε αγαπητή Ανθή ήρθα να σου φτιάξω τη διάθεση ! Σου εύχομαι ο Θεός να σας έχει όλη την οικογένεια με υγεία και χαρά .

Βήμα 1
http://www.musicheaven.gr/html/modules/Blog/accounts/stasis/1168685066.jpg

Βήμα 2

http://www.budhasflower.gr/resized/pg2126-350.jpg

Βήμα 3

http://www.youtube.com/watch?v=spT_yOUJL7w&feature=related


Θα τα ξαναπούμε καλή μου Ανθούλα :)))

Φωτάκι !

Ε είπε...

Ανθή μου! Χρόνια πολλά - ευλογημένα - ευτυχισμένα!

Ανώνυμος είπε...

Πάντως όταν κάποιος θυμάται ότι γεννήθηκε, νιώθει ότι η ζωή είναι όμορφη...

Χρόνια πολλά και ευτυχισμένα !!!!

ΑΝΘΗ είπε...

Φως ιλαρόν, πολύ δίκιο είχες!
Μου έφτιαξες τη διάθεση!
Πανέμορφη η γατούλα με την τουρτίτσα, λουλουδάκια με γλυκές καραμελίτσες στον πάτο, αλλά και εικόνες από τη φύση!
Σε υπερευχαριστώ!!!!! με αυτό το δωράκι!

ΦΩΣ ΙΛΑΡΟΝ είπε...

:-)

ΑΝΘΗ είπε...

Φως ιλαρόν, από το χαμογελάκι νιώθω ότι σου άρεσε και χαίρομαι!

ΑΝΘΗ είπε...

Αγαπητέ/ή Ανώνυμε/η,
Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές.

ΑΝΘΗ είπε...

Καλή μου Ε.Π. σε υπερευχαριστώ! Αντεύχομαι ολοψύχως!

Related Posts with Thumbnails